On rhododendron hybridization

Rhodojen koulintaa ja ynnä muuta 2.8.2013
 

Rhodojen siemenet itävät hyvin ja pienestäkin kylvöksestä saa usein liikaa taimia. Onneksi rhodot ovat taimivaihetta (alle 1 vuosi) lukuunottamatta sangen sitkeitä ja vähään tyytyväisiä kasvatettavia. Siementaimet toipuvat nopeasti koulinnasta ja pärjäävät vuosia pienissäkin astioissa, jos vain saavat hiukan lannoitusta. Tein ensimmäiset kylvöt omista siemenistäni muistaakseni vuonna 2007, ja sen jälkeen kylvöksiä on kertynyt kymmeniä. Taimet ihan ensimmäisistä risteytyksistäni (PMT-T x Bellefontaine ja September Flair x PMA-T) istutin ulos vuonna 2011. Edelliset taimet ovat kuvassa; niistä on tullut suurilehtisiä ja hyvinvoivan näköisiä. Tänään istutin ulos kymmenkunta tainta vuoden 2009 risteytyksestä Helsinki University x (R. fortunei Lu Shan x Loderi King George). Puolenkymmentä taimierää pitäisi saada istutettua vielä ulos tänä kesänä, jotta talvetuskellariin jää tilaa uudemmille kylvöksille.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
25.06 | 13:43

Hei Päivi, Valitettavasti emme ole mukana tänä vuonna, koska olemme matkoilla. Sopimuksen mukaan voi tulla käymään muulloin. Meilaa jpkrvi(at)yahoo.co.uk

...
25.06 | 13:01

Upeita kuvia ja ihastuttavia runoja! Runo kuolemasta sykähdytti ja määritelmä puutarhasta "as an autobiography " liikutti. Kiitos.

...
25.06 | 12:26

Hei, onko puutarhanne mukana avoimet puutarhat-tapahtumassa tänä vuonna?

...
Tykkäät tästä sivusta