On rose hybridization

Remontoiva taimi risteytyksestä Abraham Darby X Elle

Ostin kesällä 2014 Plantagenistä David Austinin hiukan vanhemman ruusulajikkeen Abraham Darbyn. Se pysyy meidän ilmastossamme ryhmäruusuna, eli paleltuu talvisin lähes maanrajaan. Siitä huolimatta se kyllä jaksaa tehdä ainakin muutamia suuria, tuoksuvia kukkia loppukesällä saman vuoden versoihin. Pölytin muutaman AD:n kukan norjalaisen Elle-lajikkeen (Schneezwerg X gallica Splendens) siitepölyllä tavoitteena kestävähkö ja toistuvasti kukkiva pensas. Ensimmäisen talven jälkeen iti kaksi siementä, joista yhdestä kasvoi piikitön ja juveniiliremontantti (jo pienenä siemtaimena kukkiva) yksilö. Toinen siementaimi on piikkinen ja muistuttaa lehdistöltään Elleä. Edellinen kukki ruukussa noin kolmen kuukauden ikäisenä taimena. Kukka on erikoinen: litteä, säännöllisen muotoinen, hempeän vaaleanpunainen. Taimi on viettänyt nyt ensimmäisen talvensa kellarissa. Ensi kesänä istutan sen ulos, jotta voin seurata kasvuvoimaa ja menestymistä. Työnimenä taimelle on 'Sakura', koska kukka muistuttaa mielestäni japaninkirsikan kukkaa.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
25.06 | 13:43

Hei Päivi, Valitettavasti emme ole mukana tänä vuonna, koska olemme matkoilla. Sopimuksen mukaan voi tulla käymään muulloin. Meilaa jpkrvi(at)yahoo.co.uk

...
25.06 | 13:01

Upeita kuvia ja ihastuttavia runoja! Runo kuolemasta sykähdytti ja määritelmä puutarhasta "as an autobiography " liikutti. Kiitos.

...
25.06 | 12:26

Hei, onko puutarhanne mukana avoimet puutarhat-tapahtumassa tänä vuonna?

...
Tykkäät tästä sivusta