On rose hybridization

Syksyn kiulukkasatoa
Kiulukoita risteytyksestä Lambert Closse X Tommy. Nyt kaikki peukut pystyyn että tästä itäisi edes jokunen siemen. Vähäisen kokemuksen perusteella LC:n itävyys on selvästi parempi, tai ainakin nopeampi, kuin kotimaisilla pensasruusuilla. Pitkälle jalostettujen monimutkaisten risteymien itävyys ja kyky pölyttyä vierailla siitepölyillä ovat usein parempia kuin lajien ja lajiristeymien, sillä pitkä jalostus on suosinut näitä ominaisuuksia. Muita mielenkiintoisia risteytyksiä, jotka tuottivat siementä, ovat mm. Duchesse de Montebello X Northern Yellow, Louise Odier X Stanwell perpetual, Mme Isaac Pereire X William Baffin, Alfred Colomb X Champlain. Sen sijaan Quadra, jota olen kovasti yrittänyt saada tuottamaan kiulukoita, tuotti taas pettymyksen. Se ei ole steriili, sillä amerikkalaiset harrastajat ovat saaneet siitä siementaimia.

Kuva

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta