On rose hybridization

Syksyn kiulukkasatoa
Kiulukoita risteytyksestä Lambert Closse X Tommy. Nyt kaikki peukut pystyyn että tästä itäisi edes jokunen siemen. Vähäisen kokemuksen perusteella LC:n itävyys on selvästi parempi, tai ainakin nopeampi, kuin kotimaisilla pensasruusuilla. Pitkälle jalostettujen monimutkaisten risteymien itävyys ja kyky pölyttyä vierailla siitepölyillä ovat usein parempia kuin lajien ja lajiristeymien, sillä pitkä jalostus on suosinut näitä ominaisuuksia. Muita mielenkiintoisia risteytyksiä, jotka tuottivat siementä, ovat mm. Duchesse de Montebello X Northern Yellow, Louise Odier X Stanwell perpetual, Mme Isaac Pereire X William Baffin, Alfred Colomb X Champlain. Sen sijaan Quadra, jota olen kovasti yrittänyt saada tuottamaan kiulukoita, tuotti taas pettymyksen. Se ei ole steriili, sillä amerikkalaiset harrastajat ovat saaneet siitä siementaimia.

Kuva

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
25.06 | 13:43

Hei Päivi, Valitettavasti emme ole mukana tänä vuonna, koska olemme matkoilla. Sopimuksen mukaan voi tulla käymään muulloin. Meilaa jpkrvi(at)yahoo.co.uk

...
25.06 | 13:01

Upeita kuvia ja ihastuttavia runoja! Runo kuolemasta sykähdytti ja määritelmä puutarhasta "as an autobiography " liikutti. Kiitos.

...
25.06 | 12:26

Hei, onko puutarhanne mukana avoimet puutarhat-tapahtumassa tänä vuonna?

...
Tykkäät tästä sivusta