On rose hybridization

Gertrude Jekyllin kiulukoita

Tänä kesänä kokeilin käyttää ruukussa kasvavia ruusuja pölytyksiin. Rhodojen pölytykset olen tehnyt ruukuissa kasvaville kasveille ja sisätiloissa tai kasvihuoneessa lähes aina. Avopölytyksen vaaran vähenemisen lisäksi sisätilojen tai kasvihuoneen käyttö mahdollistaa korkeamman pölytyslämpötilan kuin ulkosalla. Ainakin  ja ruusuilla pölytyksen onnistumisprosentti on verrannollinen lämpötilaan. Meikäläiset kestävät pensasruusut ovat yleensä sen verran lähellä puhtaita lajeja, että ne hylkivät vieraita siitepölyjä. Siemenemona siis yleensä joutuu käyttämään "jalompaa" risteytyksen osapuolta, minun tapauksessani Austinin lajikkeita. Mutta näillä tulee vastaan kiulukoiden hidas kypsyminen. Ani harvoin olen saanut edes hiukan punertavia kiulukoita Austin-ruusuista ulkona. Tässä kokeilussa olivat ruukuissa kasvavat Gertrude Jekyll ja Pat Austin. GJ:ä pölytin kesäkuussa kuumalla lasikuistin ikkunalla Ristinummen ja John Davidin pölyillä. Kukkia oli vain muutamia, mutta jokunen kiulukka syntyi. Korjasin ne tänään, kun olivat selvästi punastuneet, ja kylvin siemenet. Pat Austin tuotti myös kiulukoita pölytyksistäni Ristinummella ja Viljaminkeltaruusulla, mutta niissä ei ole vielä lainkaan väriä. Kiulukoiden kypsymistä voi vielä auttaa leikkaamalla varret sisälle maljakkoon pariksi viikoksi.


Kuva

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
25.06 | 13:43

Hei Päivi, Valitettavasti emme ole mukana tänä vuonna, koska olemme matkoilla. Sopimuksen mukaan voi tulla käymään muulloin. Meilaa jpkrvi(at)yahoo.co.uk

...
25.06 | 13:01

Upeita kuvia ja ihastuttavia runoja! Runo kuolemasta sykähdytti ja määritelmä puutarhasta "as an autobiography " liikutti. Kiitos.

...
25.06 | 12:26

Hei, onko puutarhanne mukana avoimet puutarhat-tapahtumassa tänä vuonna?

...
Tykkäät tästä sivusta