On rose hybridization

Helvi (27.6.2012)

Tämä ruusu on Therese Bugnet'n avopölytteinen jälkeläinen, mutta pölyttäjänä on lähes varmasti tavallinen juhannusruusu. Siemenen olen kerännyt vuonna 2007 tai 2008 vanhempieni pihalla Ylitornion kunnassa kasvavasta pensaasta, joka (toisin kuin minun TB:ni) tekee runsaasti kiulukoita. Kukkii nyt ensimmäisen kerran. Kukat puhtaan valkoiset, puolikerrotut, tuoksuvat juhannusruusulle. Lehdistö muistuttaa TB:tä, oksien yläosat piikittömät. Toistaiseksi ei merkkejä juurivesoista. Kun valkoisia ruusuja on melko niukasti ja tämä on taatusti kestävä, voi olla jatkoseurannan arvoinen. Olen nimennyt tämän ruusun (täysin epävirallisesti) Helviksi suuresti arvostamani edesmenneen runoilijan, kirjailijan ja luonnon ja ruusujen rakastajan Helvi Hämäläisen mukaan.


Kuva

Kuva

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
25.06 | 13:43

Hei Päivi, Valitettavasti emme ole mukana tänä vuonna, koska olemme matkoilla. Sopimuksen mukaan voi tulla käymään muulloin. Meilaa jpkrvi(at)yahoo.co.uk

...
25.06 | 13:01

Upeita kuvia ja ihastuttavia runoja! Runo kuolemasta sykähdytti ja määritelmä puutarhasta "as an autobiography " liikutti. Kiitos.

...
25.06 | 12:26

Hei, onko puutarhanne mukana avoimet puutarhat-tapahtumassa tänä vuonna?

...
Tykkäät tästä sivusta