On rose hybridization

Helvi (27.6.2012)

Tämä ruusu on Therese Bugnet'n avopölytteinen jälkeläinen, mutta pölyttäjänä on lähes varmasti tavallinen juhannusruusu. Siemenen olen kerännyt vuonna 2007 tai 2008 vanhempieni pihalla Ylitornion kunnassa kasvavasta pensaasta, joka (toisin kuin minun TB:ni) tekee runsaasti kiulukoita. Kukkii nyt ensimmäisen kerran. Kukat puhtaan valkoiset, puolikerrotut, tuoksuvat juhannusruusulle. Lehdistö muistuttaa TB:tä, oksien yläosat piikittömät. Toistaiseksi ei merkkejä juurivesoista. Kun valkoisia ruusuja on melko niukasti ja tämä on taatusti kestävä, voi olla jatkoseurannan arvoinen. Olen nimennyt tämän ruusun (täysin epävirallisesti) Helviksi suuresti arvostamani edesmenneen runoilijan, kirjailijan ja luonnon ja ruusujen rakastajan Helvi Hämäläisen mukaan.


Kuva

Kuva

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta