On rose hybridization

19.11.2011

Putsailin eilen ja tänään ruusunsiemeniä. Viime kesänä ruusut kukkivat komeammin kuin vuosiin, ja ranskanruusu Duchesse de Montebellokin ylenpalttisesti. Pölytin sen kaikki kukat kanadalaisen John Davisin siitepölyllä. DdM:ssa ei ole lainkaan heteitä, joten kukkia ei tarvitse emaskuloida, ja emit tulevat hyvin näkyviin rosettimaisen kukan keskeltä. Lämpimänä kesänä kiulukat ehtivät kypsyä melko hyvin, ja jälkikypsytin niitä vielä sisällä kuukauden verran. Siemeniä irtosi parisataa, niistä luulisi jo syntyvän muutama taimi. Toista DdM-pensasta pölytin Champlainin (kanadalainen kirkkaapunainen kordesii-hybridi) pölyllä, siitäkin syntyi jonkin verran kiulukoita.

Kuva

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 10:09

Totta, se leviää villisti. Pitäisi keksiä jotain kivaa käyttöä kukalle ennenkuin siemenet kypsyy.

...
tänään | 10:02

Hei, Jarmann. Hauskaa että löysit Kielometsän. Hyvänheikinsavikan ainoa huono puoli on, että se leviää vähän liikaakin, jos pääsee siementämään. Yst. Jukka

...
tänään | 09:52

Kiitos että kirjoitit hyvänheikinsavikasta. Se on ihana aikainen monivuotinen helppo kasvi. Nokkosen jälkeen ravinteikkain kasvimme. Lisää ohjeita toivoisin.

...
tänään | 09:47

Olen hukannut taannoin käyttämäni ohjeen hyvänheikinsavikkapaistokseen. Martat.fi:ssä sen jaoin, mutta keskustelupalstaa ei enää ole. Pestoreseptiäsi kokeilen.

...
Tykkäät tästä sivusta