On rose hybridization

Tommy heinäkuussa 2011

Itse tekemäni ruusuristeymä 'Tommy' kukkii nyt toisen kerran. Kukinta alkoi tänä vuonna varhain ja on kestänyt pitkään; jo 25.6. oli ensimmäinen nuppu avautumassa, ja nyt kuukauden kuluttua on yhä muutamia nuppuja avautumatta. Juuri avatuneissa kukissa on voimakas raikkaan hedelmäinen, jopa hedelmäkaramellimainen tuoksu, jossa mielestäni on vivahde resedaa. Tuoksu häipyy pian kukan vanhetessa. Tommyn talvenkestosta voi sanoa sen verran, että versot kestivät hetkellisesti -29C ilman lumisuojaa viime joulun alla. Kovimman pakkasjakson aikana kaikki versot painuivat lumen alle, vaikka tarkoituksenani oli jättää yksi oksa täysin pakkasten armoille. Oksissa oli keväällä pieniä kuorivaurioita mutta olivat hengissä ja kukkanuppuja muodostui kaikkiin oksiin. Tällä hetkellä siis vaikuttaa siltä, että tällä tontilla suojaisassa paikassa Tommyn kestävyys on Maiden's blushin luokkaa.

Kuva

Kuva

Kuva

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta