On rose hybridization

Heinäkuu 2010: Tommy

Tässä ensiesittely ensimmäisestä itse tekemästäni risteymästä, jonka olen saanut kukkimiskokoon: Maiden's blush X Anna, vuodelta 2006. Anna (Balsgård) = L83 (kanadalainen kordesii-johdannainen) X Friesia.
Ilmeisesti tässä kävi hyvin harvinainen onni, sillä kahden vaaleanpunakukkaisen ruusun jälkeläinen on vaaleankeltakukkainen. Friesia on Annan kautta sattunut antamaan oikeat keltaisen pigmentin geenit risteymään. Kukka on pienehkö kuten Maiden's blushilla, hyvin kerrannainen, rosettimainen, tuoksuu täsmälleen kuin reseda (virallinen termi on kai hedelmäinen). Nuppuvaiheessa aprikoosinvärinen, vaalenee avautuessaan kermankeltaiseksi. Kukat ovat muutaman kukan tertuissa. Pensas on nyt n. 70 cm korkea, kasvutapa hiukan kaatuileva ja lamoava emon tapaan. Versot ja lehdistö ovat vanhempien välimuoto. Muutamissa lehdissä on hiukan mustalaikkua, ei toistaiseksi merkkejä härmästä eikä ruosteesta. Talvenkestävyys on vielä pitkälti arvoitus, mutta varmasti se on parempi kuin ryhmäruusuilla.

Paljastettakoon, että nimesin ruusun Tommyksi äskettäin edesmenneen ihailemani runoilijan muistoksi. Vanhempina Maiden's blush ja Anna, hempeänkeltainen ja romanttinen ruusu - mikään muu nimi ei tulisi kysymykseenkään.

Kuva

Kuva 

Kuva

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
25.06 | 13:43

Hei Päivi, Valitettavasti emme ole mukana tänä vuonna, koska olemme matkoilla. Sopimuksen mukaan voi tulla käymään muulloin. Meilaa jpkrvi(at)yahoo.co.uk

...
25.06 | 13:01

Upeita kuvia ja ihastuttavia runoja! Runo kuolemasta sykähdytti ja määritelmä puutarhasta "as an autobiography " liikutti. Kiitos.

...
25.06 | 12:26

Hei, onko puutarhanne mukana avoimet puutarhat-tapahtumassa tänä vuonna?

...
Tykkäät tästä sivusta