On rose hybridization

Ensimmäiset siementaimet

Kesällä 2006 tein parikymmentä erilaista ruusuristeytystä ja sain niistä yhteensä noin 150 siementä. Näistä iti seuraavana keväänä kokonaista kaksi! (Osa voi itää vielä seuraavina keväinä). Kuvassa ovat ko. taimet matkalla kellariin talvehtimaan. Muuton yhteydessä kävi vanhanaikaisesti, eli toisen ruukun (etummaisen) nimitikku hävisi. Se on kuitenkin lähes varmasti risteytys Maiden's blush X Red Nelly. Lehdet nimittäin ovat aivan selviä pimpinellaruusun lehtiä ja niissä on tyypillinen ruskaväri. Olisipa hauskaa saada Maiden's blushin kukan muoto ja tuoksu ja Red Nellyn väri yhdistettyä. Taaempi on Maiden's blush X Anna (Balsgård). 

Kuva

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 10:09

Totta, se leviää villisti. Pitäisi keksiä jotain kivaa käyttöä kukalle ennenkuin siemenet kypsyy.

...
tänään | 10:02

Hei, Jarmann. Hauskaa että löysit Kielometsän. Hyvänheikinsavikan ainoa huono puoli on, että se leviää vähän liikaakin, jos pääsee siementämään. Yst. Jukka

...
tänään | 09:52

Kiitos että kirjoitit hyvänheikinsavikasta. Se on ihana aikainen monivuotinen helppo kasvi. Nokkosen jälkeen ravinteikkain kasvimme. Lisää ohjeita toivoisin.

...
tänään | 09:47

Olen hukannut taannoin käyttämäni ohjeen hyvänheikinsavikkapaistokseen. Martat.fi:ssä sen jaoin, mutta keskustelupalstaa ei enää ole. Pestoreseptiäsi kokeilen.

...
Tykkäät tästä sivusta