Joulun seitankinkun valmistuksen jäljiltä meillä oli iso pussillinen mantelijauhoa, jonka halusin käyttää pois vanhentumasta. Siitä tämä gluteeniton leivonnainen. Kakkuun
ei tule lainkaan rasvaa eikä se ole myöskään kovin makea. Jos vierastat karvasmantelin makua, jätä manteliesanssi pois.
260 g mantelijauhoa
255 g ruokokidesokeria (tai 2/3 tavallista ja 1/3 fariinisokeria)
6 munaa eroteltuina
1 appelsiinin raastettu kuori
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 tl manteliesanssia (tai muutama tippa karvasmanteliöljyä)
1/2 tl kanelia
Vaahdota valkuaiset löysäksi vaahdoksi, lisää 75 g sokeria ja vaahdota kovaksi. Vaahdota keltuaiset, 180 g sokeria ja hedelmien kuoret vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää mantelijauho, manteliesanssi ja kaneli, sekoita tasaiseksi. Lisää ensin varovasti käännellen valkuaisvaahto ja sekoita sitten hyvin tasaiseksi. Voitele ja jauhota tai vuoraa leivinpaperilla 20 cm:n pyöreä (irtoreunainen)
vuoka, kaada taikina vuokaan. Paista 170 asteessa (150 kiertoilma) 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa 10 min. Kumoa kakku, anna vielä jäähtyä. Siivilöi päälle runsaasti tomusokeria ennen tarjoilua.