Keittiö

Omena-suklaamarmelaati
Kokeilin aikaisemmin syksyllä kaakaolla maustettua, muscovadolla makeutettua omenamarmelaatia, mutta en ollut täysin tyytyväinen lopputulokseen. Tässä reseptin jatkokehityksen tulos. Minun makuuni juuri sopiva yhdistelmä omenan ja suklaan makua. Herkullista paahtoleivän päällä.
 

1 kg (hapanta) omenaa lohkoina, ei tarvitse kuoria

1 dl vettä
2 rkl pektiiniä (keltainen Melatin)
400 g muscovado-sokeria
100 g tummaa suklaata
4 g (vajaa tl) suolaa
1/2 tl kanelia
3 tl vaniljasokeria
 
Keitä omenalohkot alhaisella lämmöllä soseeksi veden kanssa. Tarvittaessa soseuta lopuksi vielä sauvasekoittimella. Lisää pektiinijauhe ja sekoita hyvin (tai jos käytät punaista Melatinia, lisää lopuksi pussin ohjeen mukaan). Lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Lisää paloiteltu suklaa, suola ja kaneli. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja kiehauta. Lisää vaniljasokeri. Kaada steriloituihin pieniin lasipurkkeihin (tai pakasterasioihin).
 
 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta