Keittiö

Omena-suklaamarmelaati
Kokeilin aikaisemmin syksyllä kaakaolla maustettua, muscovadolla makeutettua omenamarmelaatia, mutta en ollut täysin tyytyväinen lopputulokseen. Tässä reseptin jatkokehityksen tulos. Minun makuuni juuri sopiva yhdistelmä omenan ja suklaan makua. Herkullista paahtoleivän päällä.
 

1 kg (hapanta) omenaa lohkoina, ei tarvitse kuoria

1 dl vettä
2 rkl pektiiniä (keltainen Melatin)
400 g muscovado-sokeria
100 g tummaa suklaata
4 g (vajaa tl) suolaa
1/2 tl kanelia
3 tl vaniljasokeria
 
Keitä omenalohkot alhaisella lämmöllä soseeksi veden kanssa. Tarvittaessa soseuta lopuksi vielä sauvasekoittimella. Lisää pektiinijauhe ja sekoita hyvin (tai jos käytät punaista Melatinia, lisää lopuksi pussin ohjeen mukaan). Lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Lisää paloiteltu suklaa, suola ja kaneli. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja kiehauta. Lisää vaniljasokeri. Kaada steriloituihin pieniin lasipurkkeihin (tai pakasterasioihin).
 
 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
25.06 | 13:43

Hei Päivi, Valitettavasti emme ole mukana tänä vuonna, koska olemme matkoilla. Sopimuksen mukaan voi tulla käymään muulloin. Meilaa jpkrvi(at)yahoo.co.uk

...
25.06 | 13:01

Upeita kuvia ja ihastuttavia runoja! Runo kuolemasta sykähdytti ja määritelmä puutarhasta "as an autobiography " liikutti. Kiitos.

...
25.06 | 12:26

Hei, onko puutarhanne mukana avoimet puutarhat-tapahtumassa tänä vuonna?

...
Tykkäät tästä sivusta