Kokeilin aikaisemmin syksyllä kaakaolla maustettua, muscovadolla makeutettua omenamarmelaatia, mutta en ollut täysin tyytyväinen lopputulokseen. Tässä reseptin jatkokehityksen tulos. Minun makuuni
juuri sopiva yhdistelmä omenan ja suklaan makua. Herkullista paahtoleivän päällä.
1 kg (hapanta) omenaa lohkoina, ei tarvitse kuoria
1 dl
vettä
2 rkl pektiiniä (keltainen Melatin)
400 g muscovado-sokeria
100 g tummaa suklaata
4 g (vajaa tl) suolaa
1/2 tl kanelia
3 tl vaniljasokeria
Keitä omenalohkot alhaisella lämmöllä soseeksi
veden kanssa. Tarvittaessa soseuta lopuksi vielä sauvasekoittimella. Lisää pektiinijauhe ja sekoita hyvin (tai jos käytät punaista Melatinia, lisää lopuksi pussin ohjeen mukaan). Lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi
sekoittaen. Lisää paloiteltu suklaa, suola ja kaneli. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja kiehauta. Lisää vaniljasokeri. Kaada steriloituihin pieniin lasipurkkeihin (tai pakasterasioihin).