Keittiö

Lakritsi-pannacotta

Marko keksi tehdä tätä jälkiruokaaa, kun oli kuullut, että helsinkiläisessä lounasravintola Pihkassa oli ollut jälkiruokana. Resepti löytyi Maku-lehdestä. Taivaallisen hyvää, samettista herkkua.

5 dl kuohukermaa
3/4 dl ruokosokeria
1 kpl vaniljatankoa
1 tl lakritsijauhetta (esim. Urtekram)
2 kpl liivatelehteä

 

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna kerma, sokeri, vaniljatangosta kaavitut siemenet ja loppu vaniljatanko kattilassa hitaasti ja koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Nosta liedeltä, poista vaniljatanko ja lisää lakritsijauhe ja kuiviksi puristetut liivatelehdet koko ajan vispaten. Kaada annosastioihin tai matalaan tarjoilukulhoon, peitä kelmulla ja pane viileään hyytymään useiksi tunneiksi. Tarjoilua varten voit ripotella pinnalle hiukan salmiakkijaihetta tai lusikoida kirpeää tyrnisosetta.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

25.06 | 13:43

Hei Päivi, Valitettavasti emme ole mukana tänä vuonna, koska olemme matkoilla. Sopimuksen mukaan voi tulla käymään muulloin. Meilaa jpkrvi(at)yahoo.co.uk

...
25.06 | 13:01

Upeita kuvia ja ihastuttavia runoja! Runo kuolemasta sykähdytti ja määritelmä puutarhasta "as an autobiography " liikutti. Kiitos.

...
25.06 | 12:26

Hei, onko puutarhanne mukana avoimet puutarhat-tapahtumassa tänä vuonna?

...
24.06 | 10:09

Totta, se leviää villisti. Pitäisi keksiä jotain kivaa käyttöä kukalle ennenkuin siemenet kypsyy.

...
Tykkäät tästä sivusta