Banaanikakku kuulostaa suomeksi lähinnä lastenjuhlien kermakakulta. Tämä on tietenkin aivan toisenlainen leivonnainen, joka kyllä varmaankin maistuu myös lapsille. Useat banaanileipäreseptit ovat öljypohjaisia,
mutta tämä Jim Fobelin kirjasta peräisin oleva on poikkeus. Voi antaa kuivakakkumaisen, hiukan murenevan koostumuksen. Suosittelen banaanileivän nauttimista amerikkalaiseen tapaan paahdettuna ja voin kanssa, painikkeeksi mukillinen hyvää
teetä tai lasillinen kylmää (kaura)maitoa.
1,8 dl rusinoita
1,25 dl rommia (tai esim. karpalomehua)
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,25 tl suolaa
2
tl vaniljasokeria
120 g voita sulatettuna
1,8 dl sokeria
2 munaa
2 banaania soseutettuna
1,25 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
Kiehauta rusinat ja rommi/mehu kattilassa. Jätä vetäytymään
ja jäähtymään kannen alle noin tunniksi. Sen jälkeen kaada rusinat siivilään valumaan.
Siivilöi kuivat aineet ainet kulhoon.
Sekoita sulatettu voi ja sokeri tasaiseksi sähkövatkaimella.
Lisää erikseen kevyesti vispatut munat yksitellen ja vatkaa hyvin (noin 1. min) jokaisen lisäyksen jälkeen. Lisää soseutetut banaanit. Lisää kolmasosa jauhoseoksesta sekä pähkinät ja valuteut rusinat.
Sekoita kauhalla tai hyvin varovasti sähkövatkaimella. Lisää loppu jauhoseos. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan. Paista 180/160 asteessa 60-70 minuuttia (kokeile kypsyyttä tikulla).