Keittiö

Mango-chilihillo

Marketissa oli brasilialaisia mangoja eurolla kilo, joten ostin monta ja ryhdyin hillon keittoon. Tämä resepti on peräisin mainiosta brittiläisestä säilöntäkirjasta Thane Prince: Jams&chutneys (Dorling Kindersley Ltd 2008). Alkuperäisessä reseptissä käytetään nestemäistä pektiiniä, jota ei tietääkseni ole saatavilla Suomessa. Melatin keltainen on jauhemaista pektiiniä, joten sitä voisi hyvin käyttää, mutta tässä käytin hillosokeria. Muita pieniä eroja minun keitoksessani olivat, että käytin kolmen limen sijaan kaksi sitruunaa sekä lisäsin noin kahden sentin palan tuoretta inkivääriä lisämausteeksi. Pirteänvärinen ja lämmittävän tulinen hillo on omiaan marraskuun harmauteen. Nauti paahtoleivän päällä tai juustojen kanssa.

 

 

 

750g kypsää mangoa

3 tuoretta punaista chiliä (poista siemenet)

650g hillosokeria

2 sitruunan ( 3 limen) mehu

2,5 dl vettä

 

Yhdistä kattilassa mango, pilkotut chilit, sitruunan/limen mehu ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua pari minuuttia. Soseuta seos sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri ja kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia. Kuori vaahto. Kaada steriloituihin pieniin purnukoihin ja sulje steriloiduilla kansilla.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

25.06 | 13:43

Hei Päivi, Valitettavasti emme ole mukana tänä vuonna, koska olemme matkoilla. Sopimuksen mukaan voi tulla käymään muulloin. Meilaa jpkrvi(at)yahoo.co.uk

...
25.06 | 13:01

Upeita kuvia ja ihastuttavia runoja! Runo kuolemasta sykähdytti ja määritelmä puutarhasta "as an autobiography " liikutti. Kiitos.

...
25.06 | 12:26

Hei, onko puutarhanne mukana avoimet puutarhat-tapahtumassa tänä vuonna?

...
24.06 | 10:09

Totta, se leviää villisti. Pitäisi keksiä jotain kivaa käyttöä kukalle ennenkuin siemenet kypsyy.

...
Tykkäät tästä sivusta