Marketissa oli brasilialaisia mangoja eurolla kilo, joten ostin monta ja ryhdyin hillon keittoon. Tämä resepti on peräisin mainiosta brittiläisestä säilöntäkirjasta Thane Prince: Jams&chutneys
(Dorling Kindersley Ltd 2008). Alkuperäisessä reseptissä käytetään nestemäistä pektiiniä, jota ei tietääkseni ole saatavilla Suomessa. Melatin keltainen on jauhemaista pektiiniä, joten sitä voisi
hyvin käyttää, mutta tässä käytin hillosokeria. Muita pieniä eroja minun keitoksessani olivat, että käytin kolmen limen sijaan kaksi sitruunaa sekä lisäsin noin kahden sentin palan tuoretta inkivääriä
lisämausteeksi. Pirteänvärinen ja lämmittävän tulinen hillo on omiaan marraskuun harmauteen. Nauti paahtoleivän päällä tai juustojen kanssa.
750g kypsää mangoa
3 tuoretta punaista chiliä (poista siemenet)
650g hillosokeria
2 sitruunan ( 3 limen) mehu
2,5 dl vettä
Yhdistä kattilassa mango, pilkotut chilit, sitruunan/limen mehu ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua pari minuuttia. Soseuta seos sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri ja kuumenna kiehuvaksi
sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia. Kuori vaahto. Kaada steriloituihin pieniin purnukoihin ja sulje steriloiduilla kansilla.