Keittiö

Bretagnelainen pulla - kouing amann

Ei liene jäänyt epäselväksi, että olen suuri hiivapullan ystävä. Niinpä kiinnitin huomion tällaiseen reseptiin, kun selasin Metro-lehteä työpaikan kahvipöydässä. Rupesin selvittämään, millainen leivonnainen mahtaa olla tämä kouing amann. Metro-lehden reseptissä pullan täytteenä on voin lisäksi omenahilloa. Koska en löytänyt sellaista täytettä mistään muusta reseptistä netistä, päädyin noudattamaan ohjetta, jossa täytteenä on vain voita ja sokeria. Leivonnaisen hiivataikina kuulostaa ankealta: vettä, jauhoja ja hiivaa. Kaikki makeus ja rasva tulee täytteestä, joka kaulitaan lehtitaikinamaisesti taiteltavan taikinan sisään. Taikinaa kohotetaan lämpimässä vain alussa, ja valmis pulla paistetaan aika korkeassa lämmössä pitkään, joten lopputulos ei ole tyypillinen kuohkea pulla, vaan rapea, pinnaltaan herkullisesti karamellisoitunut. Annos on melko pieni. 20x30 cm:n uunipellille voi tehdä kaksi annosta.

 
2 dl vettä
4 dl (260 g) puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
100 g + 30 g voita 
2 dl sokeria + kaulintaan
 
Vaivaa taikina vedestä, jauhoista, suolasta ja hiivasta käsin tai leipäkoneella. Anna kohota lämpimässä tunti. Kauli taikina leivinalustalla 30x40 cm:n suorakaiteeksi. Vuole kylmä voi siivuiksi juustohöylällä tai veitsellä. Asettele voi kuvan mukaisesti taikinan keskelle ja ripottele voin päälle 0,5 dl sokeria. Käännä taikinan pitkät sivut täytteen päälle. Ripottele päälle taas 0,5 dl sokeria ja käännä sitten molemmat päädyt keskelle päin kolminkerroin. Nosta taikina tunniksi kylmään. Kauli taas suorakaiteeksi sokeroidulla leivinalustalla (ei jauhotetulla). Ripottele 0,5 dl sokeria ensimmäisen taittelun jälkeen, sitten taittele loppuun kuten edellä. Nosta taikinapaketti taas kylmään puoleksi tunniksi. Lämmitä uuni 220/200 asteeseen. Vuoraa pienehkö pyöreä tai neliömäinen (n. 20x20 cm) vuoka leivinpaperilla. Kaulitse taikina sokeroidulla alustalla vuokaan sopivaksi, nosta vuokaan. Sulata 30 g voita ja voitele sillä pullan pinta. Ripottele loput 0,5 dl sokeria päälle. Paista 40 minuuttia. Alenna lämpöä, jos pinta alkaa tummua liikaa paiston loppupuolella. Anna jäähtyä hetki, jotta kuumassa irronnut rasva ja sokeri imeytyvät takaisin, ennen kuin nostat pullan vuoasta. 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

sauvajyvänen | Vastaa 28.05.2016 13.49

Ihanaa että laitoit ohjeen tänne. Voisinkin kokeilla jo tänään kun pitää viettää keittiössä aikaa muutenkin.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

09.05 | 19:47

Kerropa vielä, joitko teetä useammin ja oliko sillä mitään vaikutusta. Senhän pitäisi lisätä energisyyttä ja jaksamista ja parantaa hapenottokykyä.

...
23.05 | 20:41

Onko Sinulla vielä Maijaa? 😋Terkuin Pia

...
14.04 | 19:29

Mitä ambrosialle kuuluu nyt, seitsemän vuotta myöhemmin? :)

...
26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
Tykkäät tästä sivusta