Keittiö

Inkiväärimarmeladi

Inkivääri on Kielometsän molempien isäntien lempimakuja. Ostamme aika usein alkoholitonta inkivääriolutta, jota löytyy nykyään isommista marketeista. Merkeissä on eroja - mitä tulisemman inkivääristä sitä parempi! Sokeroidut kuivatut inkiväärinpalat ovat myös suurta herkkua, ja tuore inkivääri tekee kesäisesti raparperisimasta juhlajuoman. Kuukausi-pari sitten tulin miettineeksi, olenko koskaan maistanut inkiväärihilloa tai -marmeladia. Totesin että en. (Inkiväärillä maustettua muuta hilloa toki. Esimerkiksi itse tehdyn omenahillon mausteeksi inkivääri sopii loistavasti.) Niinpä ryhdyin etsimään netistä reseptejä ja löysinkin monenlaisia. Usein niissä oli yhdistelmä sitruunaa ja inkivääriä, jollaista olin itsekin pohtinut. Tämä resepti on kompromissi useasta lukemastani. Tulos on todella tulisen inkivääristä, joten jos et ole vannoutunut inkiväärifani, tee ensin pienempi annos kokeeksi. Rapea paahtoleipä, hiukan voita ja ohuesti inkiväärimarmeladia - ah!

 
1 kg tuoretta inkivääriä (kuorittuna noin 700 g)
2 sitruunaa
2,5 dl vettä
1 kg sokeria 
2 tl punaista Melatinia (tai keltaista Melatinia eli pektiiniä ohjeen mukaan)
 
Kuori inkivääri veitsellä raaputtamalla, poista huonot kohdat. Raasta inkivääri karkeaksi raasteeksi tai leikkaa noin puolen sentin siivuiksi ja jauha sitten yleiskoneessa rouheeksi. Pese sitruunat kuumalla vedellä ja harjalla ja kuori ne ohuesti kuorimaveitsellä. Suikaloi kuori veitsellä oikein ohueksi tai silppua se monitoimikoneessa. Tämän jälkeen leikkaa terävällä veitsellä sitruunoiden valkoinen kuoriosa pois ja leikkaa sitten paljastuneet lohkot irti kalvoista. Pane inkivääri, sitruunankuori, sitruunan hedelmäliha ja vesi kattilaan. Lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Keitä tunti ja 15 minuuttia pienellä lämmöllä kannen alla. Sekoita Melatin ruokalusikalliseen sokeria ja lisää seos hilloon vispilällä sekoittaen. Keitä 2 minuuttia. Kaada kuuma hillo uunissa steriloituihin lasipurnukoihin ja sulje ne heti keitetyillä kansilla.
 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

sauvajyvänen | Vastaa 28.05.2016 13.52

Pitää tehdä tätä hilloa itsekin, kiitos ohjeesta. Syötiin silloin isän kanssa hetkessä se purkillinen mikä sinulta saatiin.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

09.05 | 19:47

Kerropa vielä, joitko teetä useammin ja oliko sillä mitään vaikutusta. Senhän pitäisi lisätä energisyyttä ja jaksamista ja parantaa hapenottokykyä.

...
23.05 | 20:41

Onko Sinulla vielä Maijaa? 😋Terkuin Pia

...
14.04 | 19:29

Mitä ambrosialle kuuluu nyt, seitsemän vuotta myöhemmin? :)

...
26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
Tykkäät tästä sivusta