Keittiö

Kirsikkakeitto joulupuurolle

Olen suuri riisipuuron ystävä niin jouluna kuin muulloinkin. Rakastan myös sekahedelmä- ja luumukeittoja, joita yleensä tarjotaan riisipuuron kanssa jouluisin. Pärjäisin vaikka koko jouluviikon riisipuurolla ja sekahedelmäkeitolla. Puolisoni ei välitä noista keitoista kovin paljon, joten tänä jouluna päätimme tehdä kirsikkakeittoa. Kuivattuja kirsikoita näkee hyvin harvoin myynnissä, joten tein keiton saksalaisista säilötyistä kirsikoista (kuvassa), joita on myynnissä ainakin City Marketeissa. Jouluista makua keittoon saa, kun käyttää liemenä glögiä. Jos et pidä glögimausteista, voit tehdä liemen rypäle- tai karpalomehusta.

 
tölkki säilykekirsikoita (n. 700 g)
8 dl hyvää, tummaa alkoholitonta glögiä
1,5 dl sokeria (tai maun mukaan)
3-4 rkl perunajauhoja
 
Kaada kirsikkatölkin sisältö liemineen, 6 dl glögiä sekä sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku, kun sokeri on liuennut. Lisää tarvittaessa sokeria. Suurusta loppuun glögiin sekoitetuilla perunajauhoilla. Kaada tarjoilumaljaan ja jäähdytä kelmulla peitettynä. Tarjoa lämpimän riisupuuron kera.
 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

09.05 | 19:47

Kerropa vielä, joitko teetä useammin ja oliko sillä mitään vaikutusta. Senhän pitäisi lisätä energisyyttä ja jaksamista ja parantaa hapenottokykyä.

...
23.05 | 20:41

Onko Sinulla vielä Maijaa? 😋Terkuin Pia

...
14.04 | 19:29

Mitä ambrosialle kuuluu nyt, seitsemän vuotta myöhemmin? :)

...
26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
Tykkäät tästä sivusta