Puolisoni siskon perhe vietti meillä tämän joulun. Siskon mies söi näitä joulukeksejä, joita ehdin leipoa vasta tapaninpäiväksi, ja kommentoi, että näin hyviä
ei saa edes kaupasta. No ei tietenkään saa! Cookie-tyyppiset pikkuleivät ovat helppoja leipoa, joten noutamalla oikeanlaista reseptiä kuka tahansa voi toki saada aikaiseksi yhtä herkullisia. Tämä resepti on muunnos aika tyypillisestä
suklaakeksireseptistä, alunperin Magnolia Bakery Cookbookista. Mietin miten saisin samaan keksiin jos ei nyt ihan kaikkia niin ainakin monia hyviä joulun makuja ja tuoksuja, kenties värejäkin. Näistä löytyy suklaata, kirsikkaa,
hasselpähkinää, rommia, ripaus kanelia ja vaniljaa. Onko yhdistelmä sinun makuusi, se sinun täytyy selvittää leipomalla ja maistamalla.
3,75
dl vehnäjauhoja
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl soodaa
0,25 tl suolaa
0,25 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
160 g voita
1,8 dl sokeria
0,6 dl tummaa siirappia
1
muna
100 g valkoista suklaata karkeaksi rouhittuna
100 g maraschino- tai muita säilykekirsikoita puolitettuina
1 dl hasselpähkinöitä
puolikkaina
1 tl tummaa rommia tai pari tippaa rommiaromia
Siivilöi ja sekoita kuivat aineet. Vaahdota pehmeää voita,
sokeria ja siirappia pari minuuttia. Lisää muna (jonka olet rikkonut ensin pienessä astiassa ja vispannut rakenteen rikki), vaahdota vielä noin minuutti. Lisää jauhoseos ja sekoita nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella.
Lisää suklaa, kirsikat, pähkinät ja rommi(aromi). Kääntele huolellisesti sekaisin lastalla. Nosta kahdella lusikalla leivinpaperille nokareita ja litistä niitä hieman keskeltä. Taikinasta tulee kolme pellillistä
eli 18-27 keksiä koosta riippuen. Paista 11-12 minuuttia (käytä ajastinta) 180/160 asteessa uunin keskitasolla. Anna keksien jäähtyä ainakin 10 minuuttia ennen kuin siirrät niitä. Jos annat keksejä lahjaksi, kääri
sopiva pino sellofaaniin ja sido kauniilla joulunauhalla.