Nämä ihanan tahmeat, makeat pullat ovat mielestäni yksi kaikkein herkullisimpia makeita leivonnaisia. Leivon näitä pari kertaa vuodessa. Kannattaa kokeilla, tulet ällistymään! Resepti
on peräisin viehättävästä amerikkalaisesta leivontakirjasta Jim Fobel's Old-Fashioned Baking Book - Recipes from an American Childhood. Tässä reseptissä ei kannata korvata pekaanipähkinöitä muilla, koska
juuri niiden maku on olennainen asia. Mutta koska pekaanipähkinät ovat Suomessa kalliita, vähensin tässä niiden määrää alkuperäisestä reseptistä jonkin verran.
Taikina:
2,5 desilitran tavallinen pullataikina, mielellään ilman kardemummaa. Teen taikinan aina leipäkoneella, jossa se alustuu hyvin ilman että tarvitsee sotkea
käsiä.
Päällys:
120 g voita
1,75 dl sokeria
1,25 dl tummaa siirappia
1,25 dl (60 g) rouhittuja pekaanipähkinöitä
Täyte:
1,25 dl (60 g) rouhittuja pekaanipähkinöitä
1,25 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia
Kiehauta päällyksen ainekset, keitä hetki hyvin sekoittaen. Lisää pähkinärouhe. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun 20x30 cm metallivuokaan ja levitä tasaisesti pohjalle.
Sekoita
täytteen ainekset. Kauli taikina noin 30x50 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi. Ripottele täyte päälle. Kääri levy tiukaksi rullaksi kuten tehdessäsi korvapuusteja. Leikkaa rulla 16 palaseksi (tarvitset 15, yhden voit syödä!)
ja nosta palaset vuokaan toffeekuorrutuksen päälle. Anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Paista 170/190 asteessa 25-30 minuuttia. Anna pullan jäähtyä viitisen minuuttia vuoassa ja kumoa sitten ylösalaisin
sopivalle alustalle. Kuori leivinpaperi varovasti pois. Anna jäähtyä vartti, jona aikana kinuski valuu pullakierteiden väliin ja jähmettyy hiukan. Irrota käsin tahmeita palasia ja nauti!