Keittiö

Omena-auringonkukansiemenkakku

Tämä on mielenkiintoinen resepti, joka tuottaa herkullisen, muhevankostean omenakakun. Herkullisen maun lisäksi tämä on varsinainen terveyskakku: öljypohjainen, kolmasosa jauhoista grahamjauhoa, paljon terveellistä omenaa ja auringonkukansiemeniä. Alkuperäisessä reseptissä (Appel, Torrey: The Magnolia Bakery Cookbook, 1999) on itse asiassa saksanpähkinöitä, mutta koska paahdetut auringonkukansiemenet ovat yhtä hyviä ja paljon halvempia, käytän aina niitä. Voit toki käyttää haluamiasi pähkinöitä. Amerikkalaiseen tapaan kakku kehotetaan paistamaan kahdessa vuoassa ja täyttämään ja kuorruttamaan. Helpompaa on paistaa isossa (annos on iso) suorakaiteen muotoisessa (20x30cm) vuoassa ja levittää kuorrutus vain päälle. Öljypohjaisena tämä kakku on muuten hyvää myös jääkaappikylmänä. 

 
5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl grahamjauhoja
1 tl soodaa
3/4 tl suolaa
1 tl kanelia
5 dl sokeria
3,75 dl ruokaöljyä
3 munaa
8 dl hapahkoja omenakuutioita
2,5 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
3 rkl konjakkia (tai omenamehua)
 
Kuori ja kuutioi omenat. Levitä auringonkukansiemenet pellille leivinpaperille ja paahda uunissa (160/180 astetta) kunnes ne ovat vaaleanruskeita, n. 5 min. Nosta jäähtymään. Sekoita öljy ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten kunnes seos on vaaleaa. Lisää jauhot kahdessa erässä. Taikinasta tulee erittäin paksua ja tahmeaa. Lisää omenakuutiot, auringonkukansiemenet ja konjakki. Kääntele lastalla tai kauhalla huolellisesti sekaisin. (Taikina on niin hyvää, että sitä voisi syödä lusikalla. Maista!) Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 160/180 asteessa 50-55 minuuttia. Anna jäähtyä täysin kylmäksi (jos maltat) ja kuorruta halutessasi tuorejuustokuorrutuksella. Vaniljanmakuinen tuorejuusto käy sellaisenaan kuorrutteeksi. Ripottele pinnalle koristeeksi paahdettuja auringonkukansiemeniä, jos haluat.

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Jukka | Vastaa 27.10.2015 14.36

Vielä yksi hyvä puoli tässä kakussa on, että se vain paranee säilytettäessä jääkaapissa tai pakkasessa.

Frans | Vastaa 25.10.2015 22.02

Kuullostaa erinomaiselta, täytyy kyllä testata! 😋

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 10:09

Totta, se leviää villisti. Pitäisi keksiä jotain kivaa käyttöä kukalle ennenkuin siemenet kypsyy.

...
tänään | 10:02

Hei, Jarmann. Hauskaa että löysit Kielometsän. Hyvänheikinsavikan ainoa huono puoli on, että se leviää vähän liikaakin, jos pääsee siementämään. Yst. Jukka

...
tänään | 09:52

Kiitos että kirjoitit hyvänheikinsavikasta. Se on ihana aikainen monivuotinen helppo kasvi. Nokkosen jälkeen ravinteikkain kasvimme. Lisää ohjeita toivoisin.

...
tänään | 09:47

Olen hukannut taannoin käyttämäni ohjeen hyvänheikinsavikkapaistokseen. Martat.fi:ssä sen jaoin, mutta keskustelupalstaa ei enää ole. Pestoreseptiäsi kokeilen.

...
Tykkäät tästä sivusta