Keittiö

Kurpitsarisotto
Tämä erittäin yksinkertainen mutta tuhti ja herkullinen risotto syntyy italialaisesta kurpitsakeittokirjasta löytyneellä reseptillä. Kirjassa on monia erilaisia kurpitsarisottoja, mutta kun tämä on osoittautunut aivan herkulliseksi, en ole koskaan edes kokeillut muita. En pidä erityisen paljon valkoviinipohjaisten risottojen hapahkosta makuvivahteesta, mutta tässä ei ole sitä ongelmaa. Jos sinulla on oikein voimakkaan oranssia talvikurpitsalajiketta, saat kauniinvärisen risoton. Jos se jää haaleaksi, voit värjätä hiukan kurkumalla. Nauti hyvän, ehkäpä rapeaksi paahdetun leivän kanssa. Suomalainen ruisleipäkin käy mainiosti. Kirjan resepti kuudelle hengelle on valtavan suuri. Tässä oleva puolikas annos riittää hyvin neljälle.
 
300g risottoriisiä
200g talvikurpitsaa
6dl liha- tai kasvislientä
50g voita
50g raastettua parmesaania
 
Kypsennä kurpitsalohkot pehmeäksi vesitilkassa, kaada vesi pois ja survo kurpitsa soseeksi. Pane riisi, kurpitsa ja liemi kattilaan, keitä 15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää. Lisää voi ja sekoita voimakkaasti. Lisää juustoraaste, sekoita hyvin ja tarjoa.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

09.05 | 19:47

Kerropa vielä, joitko teetä useammin ja oliko sillä mitään vaikutusta. Senhän pitäisi lisätä energisyyttä ja jaksamista ja parantaa hapenottokykyä.

...
23.05 | 20:41

Onko Sinulla vielä Maijaa? 😋Terkuin Pia

...
14.04 | 19:29

Mitä ambrosialle kuuluu nyt, seitsemän vuotta myöhemmin? :)

...
26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
Tykkäät tästä sivusta