Keittiö

Valkoinen persikkahillo

Meillä kasvaa lämmittämättömässä kasvihuoneessa latvialaisen Maira-persikan siemenestä itse kasvattamani persikkapuu. Leudon viime talven asiosta puu talvehti hyvin, kukki runsaasti ja tuotti suuren sadon, kymmenkunta litraa. Kesä oli viileähkö ja kasvukausi myöhässä, joten hedelmät kypsyivät vasta syyskuun lopulla. Tällaiset pohjoiset persikat ovat valkolihaisia ja hiukan happamia, eivät toki syöntihedelminä eteläeurooppalaisten tuontihedelmien veroisia. Mutta ne ovat kuitenkin persikoita ja niissä on aito persikan aromi. Tein hedelmistä piirakkaa ja kahta erilaista hilloa. Kokeilin myös kuivaamista puolikkaina, onnistui hyvin. Olemme käyttäneet niitä myös smoothiessa. Nämä persikat oli helppo kuoria hilloa varten ilman kalttaamistakin.

 

2 kg valkolihaisia persikoita kuorittuina ja pilkottuina

1 dl appelsiinimehua (tuoretta tai purkista)

1 kg hillosokeria tai 1 kg sokeria + 4 tl punaista Melatinia

 

Keitä hillo hillosokerin tai Melatin-pussin ohjeen mukaan. Kypsät persikat ovat hyvin mehukkaita ja niissä on vain vähän omaa pektiiniä, joten hillosta voi tulla hiukan löysää hillosokerin reseptillä. Jos (kuten minä) pidät sakeasta hillosta, käytä Melatinia ja maksimimäärä. Purkita uunissa (120C) steriloituihin lasipurkkeihin (steriloi kannet keittämällä).

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 10:09

Totta, se leviää villisti. Pitäisi keksiä jotain kivaa käyttöä kukalle ennenkuin siemenet kypsyy.

...
tänään | 10:02

Hei, Jarmann. Hauskaa että löysit Kielometsän. Hyvänheikinsavikan ainoa huono puoli on, että se leviää vähän liikaakin, jos pääsee siementämään. Yst. Jukka

...
tänään | 09:52

Kiitos että kirjoitit hyvänheikinsavikasta. Se on ihana aikainen monivuotinen helppo kasvi. Nokkosen jälkeen ravinteikkain kasvimme. Lisää ohjeita toivoisin.

...
tänään | 09:47

Olen hukannut taannoin käyttämäni ohjeen hyvänheikinsavikkapaistokseen. Martat.fi:ssä sen jaoin, mutta keskustelupalstaa ei enää ole. Pestoreseptiäsi kokeilen.

...
Tykkäät tästä sivusta