Keittiö

Toffeeomenatahna

Kirjoitin tuon nimen ilman väliviivaa korostaakseni sitä, että tämä pyrkii olemaan ei toffee JA omena- vaan toffeeomenatahna. Ulkomailla esimerkiksi joulumarkkinoilla näkee myytävän toffeekuorrutettuja kokonaisia omenoita puutikuissa. En itse asiassa ole koskaan edes ostanut ja maistanut sellaista, mutta tiedän, että ne tuoksuvat ihanalta. Olen joskus nähnyt tämäntyyppisen reseptin jossain, mutta tämä versio on itse keksimäni. Ostimme marketista kotimaisia Särsö-omenoita, koska en ollut koskaan maistanut sitä lajiketta. Se ei ollut oikein minun makuuni syöntiomenana, joten käytin hedelmät tähän säilykkeeseen. Särsötä ei ollut ihan tarpeeksi, joten lisäsin kaksi Granny Smithiä, joita sattui olemaan käsillä. Tahna tuoksuu ja maistuu ihanalta ja todella tuo mieleen joulumarkkinat!

 
800g hapahkoa omenaa kuorittuna ja pilkottuna
1 purkki (n. 400g) karamellisoitua maitotiivistettä
150g muscovadosokeria (tai fariinisokeria)
1/2 tl suolaa
3 tl vaniljasokeria
säilöntäainetta (esim. Atamon-liuos)
 
Keitä omenat tilkassa vettä täysin soseeksi hiljaisella lämmöllä (noin 10 minuuttia). Lisää karamellisoitu maitotiiviste, sokeri ja suola, sekoita ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Kiehauta huolellisesti sekoittaen, ettei pala pohjaan. Nosta liedeltä, lisää vaniljasokeri ja säilöntäaine ohjeen mukaan. (Jos et halua käyttää säilöntäainetta, säilytä pakastettuna.) Purkita uunissa steriloituihin lasipurkkeihin.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta