Keittiö

Toffeeomenatahna

Kirjoitin tuon nimen ilman väliviivaa korostaakseni sitä, että tämä pyrkii olemaan ei toffee JA omena- vaan toffeeomenatahna. Ulkomailla esimerkiksi joulumarkkinoilla näkee myytävän toffeekuorrutettuja kokonaisia omenoita puutikuissa. En itse asiassa ole koskaan edes ostanut ja maistanut sellaista, mutta tiedän, että ne tuoksuvat ihanalta. Olen joskus nähnyt tämäntyyppisen reseptin jossain, mutta tämä versio on itse keksimäni. Ostimme marketista kotimaisia Särsö-omenoita, koska en ollut koskaan maistanut sitä lajiketta. Se ei ollut oikein minun makuuni syöntiomenana, joten käytin hedelmät tähän säilykkeeseen. Särsötä ei ollut ihan tarpeeksi, joten lisäsin kaksi Granny Smithiä, joita sattui olemaan käsillä. Tahna tuoksuu ja maistuu ihanalta ja todella tuo mieleen joulumarkkinat!

 
800g hapahkoa omenaa kuorittuna ja pilkottuna
1 purkki (n. 400g) karamellisoitua maitotiivistettä
150g muscovadosokeria (tai fariinisokeria)
1/2 tl suolaa
3 tl vaniljasokeria
säilöntäainetta (esim. Atamon-liuos)
 
Keitä omenat tilkassa vettä täysin soseeksi hiljaisella lämmöllä (noin 10 minuuttia). Lisää karamellisoitu maitotiiviste, sokeri ja suola, sekoita ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Kiehauta huolellisesti sekoittaen, ettei pala pohjaan. Nosta liedeltä, lisää vaniljasokeri ja säilöntäaine ohjeen mukaan. (Jos et halua käyttää säilöntäainetta, säilytä pakastettuna.) Purkita uunissa steriloituihin lasipurkkeihin.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 10:09

Totta, se leviää villisti. Pitäisi keksiä jotain kivaa käyttöä kukalle ennenkuin siemenet kypsyy.

...
tänään | 10:02

Hei, Jarmann. Hauskaa että löysit Kielometsän. Hyvänheikinsavikan ainoa huono puoli on, että se leviää vähän liikaakin, jos pääsee siementämään. Yst. Jukka

...
tänään | 09:52

Kiitos että kirjoitit hyvänheikinsavikasta. Se on ihana aikainen monivuotinen helppo kasvi. Nokkosen jälkeen ravinteikkain kasvimme. Lisää ohjeita toivoisin.

...
tänään | 09:47

Olen hukannut taannoin käyttämäni ohjeen hyvänheikinsavikkapaistokseen. Martat.fi:ssä sen jaoin, mutta keskustelupalstaa ei enää ole. Pestoreseptiäsi kokeilen.

...
Tykkäät tästä sivusta