Ehkä siementensä vuoksi pakastetut tyrninmarjat ovat meillä kuluneet aika huonosti. Tyrnikiisseli on kauniin värinen ja juhlavakin jälkiruoka, joka kannattaa muistaa, jos miettii käyttöä
marjoille. Mausteinen muscovado sopii hyvin yhteen kirpeän tyrnin kanssa. Myös värit sointuvat kauniisti yhteen.
1 l vettä
2-3 dl tyrninmarjoja
2 dl sokeria
4-5 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
2,5 dl Flora vispiä tai muuta vaahtoutuvaa kermaa
2 tl vaniljasokeria
3 rkl muscovado-sokeria
Keitä marjoja vesilitrassa noin 10 minuuttia. Puserra seos siivilän läpi toiseen astiaan. (Keittokauha on hyvä apuväline pusertamiseen.) Lisää sokeri ja kuumenna mehu kiehuvaksi. Sekoita
perunajauhot desiin kylmää vettä. Suurusta mehu koko ajan sekoittaen, kiehauta. Nosta jäähtymään aivan kylmäksi kattilassa tai tarjoiluastiassa. Vaahdota kerma ja lisää sokerit vaahdotuksen loppuvaiheessa.
Ei haittaa, jos muscovado-sokeri jää hiukan kokkareiseksi. Tarjoile tyrnikiisseli ja kermavaahto erikseen tai tee tarjouluastioihin tai pieniin laseihin valmiit annokset. Ripottele pinnalle hiukan lisää sokeria.