Keittiö

Tyrnikiisseli ja muscovadolla maustettu kermavaahto

Ehkä siementensä vuoksi pakastetut tyrninmarjat ovat meillä kuluneet aika huonosti. Tyrnikiisseli on kauniin värinen ja juhlavakin jälkiruoka, joka kannattaa muistaa, jos miettii käyttöä marjoille. Mausteinen muscovado sopii hyvin yhteen kirpeän tyrnin kanssa. Myös värit sointuvat kauniisti yhteen.

 
1 l vettä
2-3 dl tyrninmarjoja
2 dl sokeria
4-5 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
 
2,5 dl Flora vispiä tai muuta vaahtoutuvaa kermaa
2 tl vaniljasokeria
3 rkl muscovado-sokeria
 
Keitä marjoja vesilitrassa noin 10 minuuttia. Puserra seos siivilän läpi toiseen astiaan. (Keittokauha on hyvä apuväline pusertamiseen.) Lisää sokeri ja kuumenna mehu kiehuvaksi. Sekoita perunajauhot desiin kylmää vettä. Suurusta mehu koko ajan sekoittaen, kiehauta. Nosta jäähtymään aivan kylmäksi kattilassa tai tarjoiluastiassa. Vaahdota kerma ja lisää sokerit vaahdotuksen loppuvaiheessa. Ei haittaa, jos muscovado-sokeri jää hiukan kokkareiseksi. Tarjoile tyrnikiisseli ja kermavaahto erikseen tai tee tarjouluastioihin tai pieniin laseihin valmiit annokset. Ripottele pinnalle hiukan lisää sokeria.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Frans | Vastaa 25.10.2015 22.08

Tyrnikiisseli on niin hyvää! Mä oon käyttäny lisukkeena vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, mutta ens kerralla voisin maustaa kerman tosiaan tuolla muscovadolla.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta