Tämä keitto on mukavan tulinen ja lämmittävä. Kookos ja inkivääri muodostavan todella herkullisen makuyhdistelmän. En muista, olenko jo mainostanut ylimääräisen
kesäkurpitsasadon säilömistä pakastettuna soseena. Jos et raaski heittää loppukesän liikoja kesäkurpitsoita kompostiin, pilko ne (kuorta ei tarvitse poistaa) ja keitä soseeksi. Pakasta litteisiin muovipusseihin,
niin saat sulatettua nopeasti. Kesäkurpitsasose on erinomainen sosekeittojen ja pastakastikkeiden pohja. Talvikurpitsan voi tietenkin säilöä samalla tavoin, ja ao. ohjeeseen voi käyttää pakastettua talvikurpitsasosetta tai
kuutioita, jos tuoretta ei ole saatavilla. Nykyään myskikurpitsaa näyttää olevan isommissa marketeissa saatavilla läpi talven.
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
2rkl
ruokaöljyä
1rkl seesamiöljyä
1l kesäkurpitsasosetta
150g talvikurpitsaa pilkottuna
2 perunaa pilkottuna
2rkl raastettua inkivääriä
1 kasvisliemikuutio
2rkl soijakastiketta
0,5tl cayennepippuria
1tl chilitahnaa tai sopivasti kuivattua chiliä
2dl kookoskermaa
Kuullota hienonnetut
sipulit öljyssä. Lisää kaikki muut ainekset paitsi kookoskerma. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella ja kiehauta uudelleen. Nosta kattila liedeltä, lisää kookoskerma, mausta mustapippurilla
ja tarkista suola. Tarjoile.