Keittiö

Clafouti eli "hedelmäpannukakku"

Clafouti, jolle olen itse keksinyt nimen hedelmäpannukakku, on ollut meillä kesäinen suosikkijälkiruoka jo vuosia. Helppo tehdä, nopea ja herkullinen. Clafoutia kannattaa tehdä vain tuoreista hedelmistä tai marjoista. Persikat, nektariinit, makeakirsikat tai aprikoosit antavat herkullisimman ja kauneimman lopputuloksen, mutta mansikat, vadelmat, mustikat, karhunvadelmat ja luumut käyvät myös. Kovakuorisia tai hitaasti kypsyviä hedelmiä (karviaiset, omenat) ei kannata käyttää. Clafouti pitää tarjoilla pian, jottei se lässähdä liikaa, 5-10 minuutin jäähdytys paistamisen jälkeen riittää. Ja mieluiten vaniljajäätelön kanssa. Resepti on peräisin kirjasta Summer Fruit - A Country Garden Cookbook (Edon Waycott, 1995).

500 g tuoreita persikoita ohuina siivuina
2,5 dl kahvikermaa tai täysmaitoa
2 munaa
3 rkl konjakkia, rommia tai sopivaa likööriä
0,8 dl sokeria
1,1 dl vehnäjauhoja
jauhettua muskottipähkinää
tomusokeria

Voitele reilusti pyöreä lasinen vuoka tai piirakkavuoka. Levitä hedelmäsuikaleet (halkaistut mansikat, kirsikat tms.) vuoan pohjalle. Vatkaa sekaisin kahvikerma, munat, alkoholi ja sokeria. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti kunnes seos on tasaista (jauhoista jää helposti kokkareita). Kaada taikina hedelmien päälle. Ripottele pinnalle muskottipähkinää. Paista 180/160 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä 5-10 minuuttia, sirottele pinnalle reilusti tomusokeria ja tarjoile.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta