Keittiö

Unkarilainen kahvipulla (Hungarian coffee cake)

Olen laiska alustamaan hiivataikinoita, joten olen ottanut tavaksi tehdä pullataikinan leipäkoneessa. Se on helppoa ja siistiä ja onnistuu aina. Leipäkoneeseen ohjevihkon pullataikinaresepti ei ollut hyvä, siinä ei esimerkiksi ollut munaa. Sitä on muunneltu ehkä, jotta se sopisi paremmin koneessa paistettavaksi. Nykyään käytän aina tätä jauhopussin kyljestä ottamaani perusreseptiä:

 

2,5 dl maitoa kädenlämpöisenä

1 muna

0,75 dl sokeria

75 g pehmeää voita tai Oivariinia

7 dl vehnäjauhoja

0,5 rkl jauhettua kaardemummaa

0,5 tl suolaa

1 ps kuivahiivaa

 

Laita aineet leipäkoneen vuokaan tässä järjestyksessä. Hiiva viimeiseksi jauhojen päälle. Käynnistä taikinaohjelma. Noin viiden minuutin kuluttua avaa kantta ja katso, että kaikki jauhot ovat sekoittuneet taikinaan. Jos vuoan nurkissa on jauhoja, kaavi ne varovasti lastalla taikinapallon sekaan. Anna taikinan kohota koneessa reilusti vuoan yläreunaan asti. Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle ja leivo haluamiksesi pulliksi.

 

Unkarilainen kahvikakku:

1 annos pullataikinaa

100 g voita tai Oivariinia sulatettuna

2 dl saksanpähkinöitä hienona rouheena

1,75 dl sokeria

1 rkl kanelia

1,25 dl rusinoita

 

Voitele ja jauhota metallinen pyöreä kakkuvuoka tai pitkulainen leipävuoka (vuoan pitää olla iso, muuten taikina tulee yli). Sekoita pähkinärouhe, sokeri ja kaneli. Irrota pullataikinasta noin saksanpähkinän-pienen kanamunan kokoisia paloja ja pyöritä palloiksi käsien välissä. Kasta pallot voisulaan ja pyöritä sitten pähkinäseoksessa. Lado pallot kakkuvuokaan jättäen noin 1 cm palojen väliin. Kun vuoan pohja on peitossa, ripottele päälle rusinat. Lado loput taikinapallot vuokaan. Ripottele päälle loput pähkinäseoksesta ja kaada loppu voisula. Anna kohota vielä puoli tuntia. Paista 180C/160C uunissa 30-35 minuuttia. Anna pullan jäähtyä muutama minuutti ja kumoa sitten tarjoilualustalle. Syödään irrottamalla palasia sormin. Herkullista!  

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

09.05 | 19:47

Kerropa vielä, joitko teetä useammin ja oliko sillä mitään vaikutusta. Senhän pitäisi lisätä energisyyttä ja jaksamista ja parantaa hapenottokykyä.

...
23.05 | 20:41

Onko Sinulla vielä Maijaa? 😋Terkuin Pia

...
14.04 | 19:29

Mitä ambrosialle kuuluu nyt, seitsemän vuotta myöhemmin? :)

...
26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
Tykkäät tästä sivusta