Keittiö

Puolukkapaistos

Olen tehnyt aika harvoin tällaisia perinteisiä marjapaistoksia, mutta tänään kun oli tulossa vieraita iltapäiväkahville, halusin tehdä jotain helppoa makeaa. Ohje on raparperipaistoksen, mutta kun raparperia nyt ei ihan vielä ole saatavilla, käytin omia pakastepuolukoita. Lopputulos oli todella herkullinen vaniljajäätelön ja kahvin kanssa.

 

n. 1 litra (pakaste)puolukoita

1,5 dl fariinisokeria

1/2 tl kardemummaa

100 g voita

2 dl kaurahiutaleita tai muita puurohiutaleita

1 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

 

Sekoita käsin tai koneella rasva, jauhot, hiutaleet, sokeri ja vaniljasokeri murumaiseksi seokseksi. Toisessa kulhossa sekoita puolet tästä seoksesta puolukoiden, fariinisokerin ja kardemumman kanssa. Kaada marjaseos voideltuun lasivuokaan. Levitä päälle loput muruseoksesta. Paista 25 min. 180/200 asteessa. Tarjoa lämpimänä jäätelön kanssa.

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 10:09

Totta, se leviää villisti. Pitäisi keksiä jotain kivaa käyttöä kukalle ennenkuin siemenet kypsyy.

...
tänään | 10:02

Hei, Jarmann. Hauskaa että löysit Kielometsän. Hyvänheikinsavikan ainoa huono puoli on, että se leviää vähän liikaakin, jos pääsee siementämään. Yst. Jukka

...
tänään | 09:52

Kiitos että kirjoitit hyvänheikinsavikasta. Se on ihana aikainen monivuotinen helppo kasvi. Nokkosen jälkeen ravinteikkain kasvimme. Lisää ohjeita toivoisin.

...
tänään | 09:47

Olen hukannut taannoin käyttämäni ohjeen hyvänheikinsavikkapaistokseen. Martat.fi:ssä sen jaoin, mutta keskustelupalstaa ei enää ole. Pestoreseptiäsi kokeilen.

...
Tykkäät tästä sivusta