Keittiö

Pataleipä - maailman helpoin leipä

Tämä resepti löytyi blogista Cebicin keittiö. Ao. teksti on pienin muutoksin lainattu sieltä. Blogin pitäjä kirjoittaa, että tämä on näöltään, koostumukseltaan ja maultaan paras hänen tuntemistaan leivistä. Yhden kokeilun perusteella on pakko olla samaa mieltä. Hämmentävää, että täydellisen rapea kuori ja ilmava koostumus syntyvät noin helposti. Sulkeissa pelkän vehnäjauhon asemesta käyttämämme jauhosekoitus. Suolan määrän vähensimme kahdesta yhteen teelusikalliseen.

 

1tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja (3dl hiivaleipäjauhoja, 3dl vehnäjauhoja, 1dl ruisjauhoja)
3½ dl reilusti kädenlämpöistä vettä (n. 42 astetta)
 
Sekoita kulhossa kuivat aineet ja sekoita nopeasti joukkoon lämmin vesi, älä vaivaa. Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä se tekeytymään huoneenlämpöön n. 12-18 tunniksi. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, taittele nopeasti palloksi (älä vaivaa!) ja jätä leivinliinan alle kohoamaan vielä reiluksi puoleksi tunniksi. Laita kannellinen uunipata (n. 3 litraa) kylmään uuniin ja kuumenna uunia 220 asteessa (kiertoilma + ylä- ja alalämpö) noin puolisen tuntia. Ota pata pois uunista, nakkaa taikinapallo vuokaan ja paista leipää 30 minuuttia kannella peitettynä. Ota kansi pois padan päältä ja paistaa leipää vielä 15 minuuttia. Tarjoile hieman lämpimänä.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta