Tämä resepti löytyi blogista Cebicin keittiö. Ao. teksti on pienin muutoksin lainattu
sieltä. Blogin pitäjä kirjoittaa, että tämä on näöltään, koostumukseltaan ja maultaan paras hänen tuntemistaan leivistä. Yhden kokeilun perusteella on pakko olla samaa mieltä. Hämmentävää,
että täydellisen rapea kuori ja ilmava koostumus syntyvät noin helposti. Sulkeissa pelkän vehnäjauhon asemesta käyttämämme jauhosekoitus. Suolan määrän vähensimme kahdesta yhteen teelusikalliseen.
1tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja (3dl hiivaleipäjauhoja, 3dl vehnäjauhoja,
1dl ruisjauhoja)
3½ dl reilusti kädenlämpöistä vettä (n. 42 astetta)
Sekoita kulhossa kuivat aineet
ja sekoita nopeasti joukkoon lämmin vesi, älä vaivaa. Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä se tekeytymään huoneenlämpöön n. 12-18 tunniksi. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, taittele nopeasti
palloksi (älä vaivaa!) ja jätä leivinliinan alle kohoamaan vielä reiluksi puoleksi tunniksi. Laita kannellinen uunipata (n. 3 litraa) kylmään uuniin ja kuumenna uunia 220 asteessa (kiertoilma + ylä- ja alalämpö)
noin puolisen tuntia. Ota pata pois uunista, nakkaa taikinapallo vuokaan ja paista leipää 30 minuuttia kannella peitettynä. Ota kansi pois padan päältä ja paistaa leipää vielä 15 minuuttia. Tarjoile hieman lämpimänä.