Keittiö

Rosmariinisuolakeksit

4 dl vehnäjauhoja
150 g voita
100 g parmesaania hienoksi raastettuna
1 tl suolaa
0.5 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta 
1/4 tl soodaa

pari latvaa tuoretta rosmariinia

kuivattua rosmariinia

Sekoita kuivat aineet. Lisää voi ja maito. Vaivaa taikinaksi käsin tai yleiskoneessa. Pyöritä taikina kahdeksi 4-5 cm:n paksuiseksi pötköksi leivinalustalla. Ripottele leivinalustalle kuivattua rosmariinia ja hiukan hienoa merisuolaa. Pyörittele taikinapötköjä niin että mausteet tarttuvat pintaan. Kääri tiukasti kelmuun tai folioon ja pane jääkaappiin tunniksi. Leikkaa taikina terävällä veitsellä puolen sentin kiekoiksi. Nosta keksit pellille ja paista 200 asteessa (kiertoilma 180 astetta) 12-15 minuuttia. Tarjoa esim. juustojen ja hillon kanssa. 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 10:09

Totta, se leviää villisti. Pitäisi keksiä jotain kivaa käyttöä kukalle ennenkuin siemenet kypsyy.

...
tänään | 10:02

Hei, Jarmann. Hauskaa että löysit Kielometsän. Hyvänheikinsavikan ainoa huono puoli on, että se leviää vähän liikaakin, jos pääsee siementämään. Yst. Jukka

...
tänään | 09:52

Kiitos että kirjoitit hyvänheikinsavikasta. Se on ihana aikainen monivuotinen helppo kasvi. Nokkosen jälkeen ravinteikkain kasvimme. Lisää ohjeita toivoisin.

...
tänään | 09:47

Olen hukannut taannoin käyttämäni ohjeen hyvänheikinsavikkapaistokseen. Martat.fi:ssä sen jaoin, mutta keskustelupalstaa ei enää ole. Pestoreseptiäsi kokeilen.

...
Tykkäät tästä sivusta