Tämä herkullinen pestomainen lisuke/levite on mukaeltu Reseptivaras-blogista (
http://reseptivaras.blogspot.fi). Meillä oli viime lauantaina illallisvieraita,
joille tarjosimme alkupalaksi punajuuripestoa ja munakoisokaviaaria maalaisleivän kanssa, pääruoaksi kurpitsarisottoa voissa paahdettujen mustatorvisienten kanssa, sekä jälkiruoaksi crème brûléetä tyrnisiirapin
kanssa. Runsaasta punajuuripestoannoksesta pakastettiin puolet ja lopusta riitti seuraavaksi päiväksisin leivän päälliseksi.
2 keskikokoista punajuurta
1 punasipuli
1 iso valkosipulinkynsi
1 ruukku basilikaa
75g pinjansiemeniä
2 rkl balsamicoa
1 dl oliiviöljyä
1/2 tl tai maun mukaan suolaa
1/2 dl sinihomejuustoa murennettuna
Keitä kuorittuja, lohkottuja punajuuria ja sipulia vähässä vedessä kunnes ovat kypsiä/pehmeitä. Lisää loput peston ainekset kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella, jätä halutessasi hieman rakeiseksi.
Lisää öljyä jos pesto on liian kuivaa ja suolaa maun mukaan. Tarjoile vaalean leivän kanssa alkupalaksi tai aterian lisukkeena.