Keittiö

Punajuuripesto
Tämä herkullinen pestomainen lisuke/levite on mukaeltu Reseptivaras-blogista (http://reseptivaras.blogspot.fi). Meillä oli viime lauantaina illallisvieraita, joille tarjosimme alkupalaksi punajuuripestoa ja munakoisokaviaaria maalaisleivän kanssa, pääruoaksi kurpitsarisottoa voissa paahdettujen mustatorvisienten kanssa, sekä jälkiruoaksi crème brûléetä tyrnisiirapin kanssa. Runsaasta punajuuripestoannoksesta pakastettiin puolet ja lopusta riitti seuraavaksi päiväksisin leivän päälliseksi.  
 
2 keskikokoista punajuurta
1 punasipuli
1 iso valkosipulinkynsi
1 ruukku basilikaa
75g pinjansiemeniä
2 rkl balsamicoa
1 dl oliiviöljyä
1/2 tl tai maun mukaan suolaa
1/2 dl sinihomejuustoa murennettuna
 
Keitä kuorittuja, lohkottuja punajuuria ja sipulia vähässä vedessä kunnes ovat kypsiä/pehmeitä. Lisää loput peston ainekset kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella, jätä halutessasi hieman rakeiseksi. Lisää öljyä jos pesto on liian kuivaa ja suolaa maun mukaan. Tarjoile vaalean leivän kanssa alkupalaksi tai aterian lisukkeena.
 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta