Keittiö

Punajuuripesto
Tämä herkullinen pestomainen lisuke/levite on mukaeltu Reseptivaras-blogista (http://reseptivaras.blogspot.fi). Meillä oli viime lauantaina illallisvieraita, joille tarjosimme alkupalaksi punajuuripestoa ja munakoisokaviaaria maalaisleivän kanssa, pääruoaksi kurpitsarisottoa voissa paahdettujen mustatorvisienten kanssa, sekä jälkiruoaksi crème brûléetä tyrnisiirapin kanssa. Runsaasta punajuuripestoannoksesta pakastettiin puolet ja lopusta riitti seuraavaksi päiväksisin leivän päälliseksi.  
 
2 keskikokoista punajuurta
1 punasipuli
1 iso valkosipulinkynsi
1 ruukku basilikaa
75g pinjansiemeniä
2 rkl balsamicoa
1 dl oliiviöljyä
1/2 tl tai maun mukaan suolaa
1/2 dl sinihomejuustoa murennettuna
 
Keitä kuorittuja, lohkottuja punajuuria ja sipulia vähässä vedessä kunnes ovat kypsiä/pehmeitä. Lisää loput peston ainekset kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella, jätä halutessasi hieman rakeiseksi. Lisää öljyä jos pesto on liian kuivaa ja suolaa maun mukaan. Tarjoile vaalean leivän kanssa alkupalaksi tai aterian lisukkeena.
 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 10:09

Totta, se leviää villisti. Pitäisi keksiä jotain kivaa käyttöä kukalle ennenkuin siemenet kypsyy.

...
tänään | 10:02

Hei, Jarmann. Hauskaa että löysit Kielometsän. Hyvänheikinsavikan ainoa huono puoli on, että se leviää vähän liikaakin, jos pääsee siementämään. Yst. Jukka

...
tänään | 09:52

Kiitos että kirjoitit hyvänheikinsavikasta. Se on ihana aikainen monivuotinen helppo kasvi. Nokkosen jälkeen ravinteikkain kasvimme. Lisää ohjeita toivoisin.

...
tänään | 09:47

Olen hukannut taannoin käyttämäni ohjeen hyvänheikinsavikkapaistokseen. Martat.fi:ssä sen jaoin, mutta keskustelupalstaa ei enää ole. Pestoreseptiäsi kokeilen.

...
Tykkäät tästä sivusta