Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl soijakastiketta
1 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 l tuoreita suppilovahveroita tai vastaava määrä kuivattuja liotettuna
2 salottisipulia
2 dl talvikurpitsakuutioita (hätätilassa kesä-)
1 rkl soijakastiketta
2 rkl voita
1 rkl silputtua kaprista
1 rkl Dijonin sinappia
ripaus mustapippuria
1/2 dl parmesaaniraastetta
Munamaito:
2 munaa
2 dl maitoa
1 tl meiramia
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl muskottikukkaa
1 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
Nypi voi ja vehnäjauhot, lisää soija
ja vesi. Jos taikinasta tulee löysää, laita se hetkeksi pakastimeen. Kauli tai painele vuokaan (taikina riittää pyöreään vuokaan jonka halkaisija on 28 cm).
Keitä suppilovahveroista neste pois.
Kuulota hienoksi silputtu sipuli voissa. Lisää sipulin joukkoon kurpitsakuutiot ja jatka kuullotusta muutama minuutti. Lisää hienoksi silputut suppilovahverot sipulin ja kurpitsan joukkoon. Anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää
täytteeseen soijakastike ja kapris. Anna hautua vielä muutama minuutti. Nosta täyte pois liedeltä ja lisää sinappi sekä mustapippuri. Sekoita hyvin niin että sinappi sekoittuu täytteeseen tasaisesti.
Sekoita munat maitoon. Lisää mausteet ja suola.
Kaada täyte vuokaan. Ripottele parmesaanisaaste täytteen päälle. Lopuksi kaada munamaito vuokaan.
Paista 170-asteessa (kiertoilma) 30-40
minuuttia.
Älä koskaan syö suolaisia piirakoita kuumana suoraan uunista. Anna jäähtyä ja makujen tasaantua tunti-pari tai jopa seuraavaan päivään (viileässä).