Keittiö

Aurinkoviini eli Lapin lemmenjuoma

Lapsuuteni juoma. Jos en väärin muista, äiti löysi ohjeen Lapin luonnonmarjat -nimisestä kirjasesta. Aurinkoviini tehdään tuoreista mustikoista, vedestä ja sokerista, joiden annetaan tekeytyä aurinkoisessa paikassa lasipurkissa tai ämpärissä kelmun alla pari viikkoa. Siivilöidään, pullotetaan ja säilytetään kellarissa tai jääkaapissa vähintään kuukausi ennen nauttimista. Säilytyksen aikana marjojen luontaiset hiivat käyttävät juomaa hiljalleen, niin että siihen syntyy hiilihappoa. Juomasta tulee talven mittaan aina parempaa ja hapokkaampaa. Juomaan voi laittaa mustikat roskineen päivineen. Todellinen herkku, jossa tuoreiden mustikoiden maku on parhaimmillaan, koska juomaa ei kuumenneta. Kevyesti kuplivassa Lapin lemmenjuomassa maistuu metsä ja loppukesän aurinkoinen päivä marjaretkellä.

http://www.yrttitarha.fi/tietopankki/keittokirja/juomat.html

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Jukka | Vastaa 04.01.2014 21.32

Hei Asko, oletettavasti siihen muodostuu alkoholia, mutta aika hitaasti. Säilyvyys on kysymysmerkki, meidän syksyisin liian lämpimässä kellarissa aika huono.

asko | Vastaa 01.01.2014 12.23

Onko aurinkoviinissä käymisen yhteydessä muodostunut alkoholia?

asko | Vastaa 01.01.2014 12.23

Onko aurinkoviinissä käymisen yhteydessä muodostunut alkoholia?

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
25.06 | 13:43

Hei Päivi, Valitettavasti emme ole mukana tänä vuonna, koska olemme matkoilla. Sopimuksen mukaan voi tulla käymään muulloin. Meilaa jpkrvi(at)yahoo.co.uk

...
25.06 | 13:01

Upeita kuvia ja ihastuttavia runoja! Runo kuolemasta sykähdytti ja määritelmä puutarhasta "as an autobiography " liikutti. Kiitos.

...
25.06 | 12:26

Hei, onko puutarhanne mukana avoimet puutarhat-tapahtumassa tänä vuonna?

...
Tykkäät tästä sivusta