Keittiö

Sitruunainen välipala ja hyvänheikinsavikkapesto

Kuvassa ei ole paistettu muna vaan tänä helteisenä päivänä keksimäni virkistävä välipala: turkkilaista jugurttia sitruunatahnan kanssa. Pidän sitruunajugurtista, mutta sitä on harvoin saatavilla. Turkkilaista jugurttia ja sitruunatahnaa sen sijaan löytyy nykyään melkein jokaisesta marketista (hillohyllystä). Tämä yhdistelmä vie kielen mennessään ja maistuu erinomaisesti kuumalla säällä.

Söimme tänään kesän ensimmäiset uudet perunat. Olivat italialaisia tosin, mutta maukasta Siikliä. Puolisoni kehitti hetkessä perunoiden kanssa syötäväksi pestomaisen lisukkeen hyvänheikinsavikasta. Hyvänheikinsavikka (Chenopodium bonus-henricus) on ikivanha, monivuotinen hyötykasvi, joka muistuttaa ominaisuuksiltaan pinaattia. Tämän kasvin taimia on miltei mahdotonta löytää, mutta siemeniä saa muistaakseni Hyötykasviyhdistyksen siemenkaupasta. Voit korvata savikan pinaatilla tai nokkosella.

n. 3 litraa tuoreita hyvänheikinsavikan lehtiä

0,75 dl auringonkukansiemeniä

4-5 vartta ilmasipulia (tai muita sipulinvarsia)

1 dl oliiviöljyä

1 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

1 tl sokeria

Ryöppää savikanlehtiä 3-5 min. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, purista kuivaksi. Paahda auringonkukansiemenet kevyesti kuivalla pannulla. Pilko sipulinvarret ohuiksi renkaiksi. Sekoita aineet tahnaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää öljyä tarpeen mukaan. Nauti leivän päällä tai esim. uusien perunoiden kanssa.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta