Keittiö

Raparperisima

Raparperisima on ihana, raikas alkukesän juoma. Jos käytät simaan mahdollisimman paljon raparperinversojen punaisia tyviosia, saat kauniin vaaleanpunaisen juoman. Jos sinulla ei ole punavartisia raparpereja, voit lisätä joukkoon hiukan vadelmia, mansikoita tai punaherukoita pakastimesta antamaan väriä. Lasillinen kuplivaa raparperisimaa jääpalojen kanssa on melkein kuin Yhdysvaltojen Etelän "pink lemonade". Nautitaan auringossa istuen ja puutarhan alkukesän vehreyttä ihaillen.

Tämä resepti löytyy usealta verkkosivulta nimellä sitruunainen raparperisima. Raparpersiman reseptejä on monenlaisia, mutta tämän olen todennut helpoksi ja parhaaksi. Esim. joissain ohjeissa mainittu raparperipalojen keittäminen ei ole tarpeen. Älä käytä simaan tummaa siirappia tai fariinisokeria, jotta raparperin maku ja väri eivät peity.

1 kg raparperia

1 sitruuna

5 dl sokeria

2 dl hunajaa tai vaaleaa siirappia

5 l vettä

1/4 tl hiivaa

Paloittele raparperit (n. 1 cm:n paksuisiksi paloiksi) ja viipaloi sitruuna. Kiehauta vesi ja kaada raparperipalojen ja sitruunaviipaleiden päälle. Lisää sokeri ja hunaja tai vaalea siirappi, sekoita. Anna jäähtyä ja lisää vesitilkkaan liotettu tuore hiiva tai ripottele pinnalle kuivahiiva. Anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota. Säilytä jääkaapissa tai kellarissa. Sima on parhaimmillaan 3-4 päivän kuluttua. Jos säilytät simaa pidempään, päästä pulloista paine avaamalla korkkeja muutaman päivän välein.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

09.05 | 19:47

Kerropa vielä, joitko teetä useammin ja oliko sillä mitään vaikutusta. Senhän pitäisi lisätä energisyyttä ja jaksamista ja parantaa hapenottokykyä.

...
23.05 | 20:41

Onko Sinulla vielä Maijaa? 😋Terkuin Pia

...
14.04 | 19:29

Mitä ambrosialle kuuluu nyt, seitsemän vuotta myöhemmin? :)

...
26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
Tykkäät tästä sivusta