Keittiö

Amerikkalaiset (aamiais)pannukakut eli letut

Teen näitä pannukakkuja joskus vieraille aamiaiseksi ja joskus - kuten tänään - meille kahdelle itsellemme harmaan aamun piristykseksi. Alkuperäisessä ohjeessa on täytteenä mustikoita, mutta sesongin ja maun mukaan voi käyttää vadelmia, mansikoita, kirsikoita (jos omistat kivenpoistajan), marjasinikuusaman marjoja, miksei puolukoita tai karpaloitakin. Myös omenat, päärynät tai luumut hyvin ohuina siivuina käyvät. Samoin tölkkipersikat tai -aprikoosit. Tänään käytin ylikypsää banaania viipaleina. Hätätilanteessa voit käyttää myös pakastemarjoja, mutta silloin lopputulos voi olla vähemmän kaunis. Taikina säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään, joten voit paistaa yhdestä annoksesta seuraavankin aamun pannukakut.

5 dl vehnäjauhoja

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

5 dl piimää

2 rkl voisulaa

2 munaa

n. 5 dl marjoja tai hedelmiä

Sekoita kuivat aineet. Vatkaa sekaisin piimä, voisula ja munat. Lisää kuiviin aineisiin ja sekoita hyvin vispilällä. Taikina on paksua. Anna taikinan turvota vähintään 15 minuuttia. Sulata kuumalla pannulla hiukan voita ja kaada keittokauhallinen (tai vähemmän jos haluat pieniä lettuja) taikinaa pannulle. Ripottele päälle marjat tai lado hedelmäsiivut. Paista kauniin ruskeaksi molemmin puolin. Nosta letut lämpimille lautasille ja sirottele päälle tomusokeria.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 10:09

Totta, se leviää villisti. Pitäisi keksiä jotain kivaa käyttöä kukalle ennenkuin siemenet kypsyy.

...
tänään | 10:02

Hei, Jarmann. Hauskaa että löysit Kielometsän. Hyvänheikinsavikan ainoa huono puoli on, että se leviää vähän liikaakin, jos pääsee siementämään. Yst. Jukka

...
tänään | 09:52

Kiitos että kirjoitit hyvänheikinsavikasta. Se on ihana aikainen monivuotinen helppo kasvi. Nokkosen jälkeen ravinteikkain kasvimme. Lisää ohjeita toivoisin.

...
tänään | 09:47

Olen hukannut taannoin käyttämäni ohjeen hyvänheikinsavikkapaistokseen. Martat.fi:ssä sen jaoin, mutta keskustelupalstaa ei enää ole. Pestoreseptiäsi kokeilen.

...
Tykkäät tästä sivusta