Keittiö

Sikke Sumarin aamiaissämpylät

n. 20 sämpylää

7,5 dl huoneenlämpöistä vettä
25-30 g hiivaa (1 1/2 ps kuivahiivaa)
1 1/2 rkl suolaa
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl grahamjauhoja
12 dl vehnäjauhoja
Sopivasti pellavan tms. siemeniä.

1. Tee aineksista taikina, älä vaivaa vaan sekoita esim. puulastalla
2. Anna kohota huoneenlämmössä n. 2 tuntia, poista ilmat kieräyttämällä taikina irti kulhon laidoista ja laita yöksi jääkaappiin tai käytä heti.
3. Tee aamulla sämpylöitä kahden lusikan avulla (saattaa olla aluksi hankalaa)
4. Ripottele sämpylöiden päälle jauhoja ja tee saksilla risti sämpylöiden päälle ja laita heti uuuniin
5. Paista 230-asteisessa (kiertoilma 210) uunissa n. 25-30 min tai kunnes sämpylöissä on kaunis väri
6. Älä peitä liinalla, näin kuoresta tulee rapea

Taikina säilyy jääkaapissa monta päivää joten voit leipoa samasta taikinasta tuoreita sämpylöitä useana päivänä.  Jos säilytät taikinaa jääkaapissa voit tehdä sämpylät suoraan kylmästä taikinasta ja laittaa uuniin.

Tämä versio on peräisin osoitteesta http://ninahannele.wordpress.com/2012/02/12/sikke-sumarin-namasteen-aamusampylat/

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta