Aamulla avasin persikkasäilykepurkin smoothien tekemistä varten. Päätin käyttää loput persikat tähän helppoon ja herkulliseen kakkuun, jota olen leiponut lukemattomia kertoja. Persikat ovat
ehkä hiukan liian makeita tähän kakkuun, mutta raparperi sopii erittäin hyvin.
2,5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1,6 dl sokeria
90 g voita sulatettuna
2 munaa
1 tölkki säilykeaprikooseja tai noin neljä persikanpuolikasta
1,25 dl (saksan)pähkinärouhetta
0,6 dl fariinisokeria
Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa kevyesti sekaisin voisula,
munat ja sokeri, lisää seos jauhoseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi (älä vatkaa). Kaada taikina voideltuun (irtoreuna)vuokaan (halk. n. 25 cm) ja levitä tasaisesti. Lado päälle aprikoosinpuolikkaat tai viipaloidut persikat.
Sekoita pähkinärouhe ja fariinisokeri ja ripottele seos kakun päälle. Paista 180 asteessa (kiertoilma 160C) 40-45 minuuttia.