Keittiö

Aprikoosi/persikkakahvikakku

 

Aamulla avasin persikkasäilykepurkin smoothien tekemistä varten. Päätin käyttää loput persikat tähän helppoon ja herkulliseen kakkuun, jota olen leiponut lukemattomia kertoja. Persikat ovat ehkä hiukan liian makeita tähän kakkuun, mutta raparperi sopii erittäin hyvin.

 

 

2,5 dl vehnäjauhoja

1/4 tl suolaa

1/2 tl leivinjauhetta

1,6 dl sokeria

90 g voita sulatettuna

2 munaa

1 tölkki säilykeaprikooseja tai noin neljä persikanpuolikasta

1,25 dl (saksan)pähkinärouhetta

0,6 dl fariinisokeria

Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa kevyesti sekaisin voisula, munat ja sokeri, lisää seos jauhoseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi (älä vatkaa). Kaada taikina voideltuun (irtoreuna)vuokaan (halk. n. 25 cm) ja levitä tasaisesti. Lado päälle aprikoosinpuolikkaat tai viipaloidut persikat. Sekoita pähkinärouhe ja fariinisokeri ja ripottele seos kakun päälle. Paista 180 asteessa (kiertoilma 160C) 40-45 minuuttia.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta