Keittiö

Aprikoosi/persikkakahvikakku

 

Aamulla avasin persikkasäilykepurkin smoothien tekemistä varten. Päätin käyttää loput persikat tähän helppoon ja herkulliseen kakkuun, jota olen leiponut lukemattomia kertoja. Persikat ovat ehkä hiukan liian makeita tähän kakkuun, mutta raparperi sopii erittäin hyvin.

 

 

2,5 dl vehnäjauhoja

1/4 tl suolaa

1/2 tl leivinjauhetta

1,6 dl sokeria

90 g voita sulatettuna

2 munaa

1 tölkki säilykeaprikooseja tai noin neljä persikanpuolikasta

1,25 dl (saksan)pähkinärouhetta

0,6 dl fariinisokeria

Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa kevyesti sekaisin voisula, munat ja sokeri, lisää seos jauhoseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi (älä vatkaa). Kaada taikina voideltuun (irtoreuna)vuokaan (halk. n. 25 cm) ja levitä tasaisesti. Lado päälle aprikoosinpuolikkaat tai viipaloidut persikat. Sekoita pähkinärouhe ja fariinisokeri ja ripottele seos kakun päälle. Paista 180 asteessa (kiertoilma 160C) 40-45 minuuttia.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

25.06 | 13:43

Hei Päivi, Valitettavasti emme ole mukana tänä vuonna, koska olemme matkoilla. Sopimuksen mukaan voi tulla käymään muulloin. Meilaa jpkrvi(at)yahoo.co.uk

...
25.06 | 13:01

Upeita kuvia ja ihastuttavia runoja! Runo kuolemasta sykähdytti ja määritelmä puutarhasta "as an autobiography " liikutti. Kiitos.

...
25.06 | 12:26

Hei, onko puutarhanne mukana avoimet puutarhat-tapahtumassa tänä vuonna?

...
24.06 | 10:09

Totta, se leviää villisti. Pitäisi keksiä jotain kivaa käyttöä kukalle ennenkuin siemenet kypsyy.

...
Tykkäät tästä sivusta