Puutarha- & kasvilinkkejä

Klorofylli - Suomalainen kasvi- ja puutarhaharrastajien foorumi. Todellinen tietopankki, mukana paljon ammattilaisia ja pitkän linjan harrastajia. Suosittelen lämpimästi. Vaatii kirjautumisen.

HMF Roses - Kaikenkattava ruusutietokanta. Täällä on todellakin kaikki, myös valtavasti kasvattajien kommentteja ja kokemuksia. Perustoiminnot ovat ilmaisia, maksamalla noin 20€ jäsenmaksun pääsee käsiksi monipuolisempiin hakutoimintoihin ja lajikkeiden sukupuihin, ja voi tehdä oman ruusulistan. Samalla palvelimella (www.helpmefind.com) on myös kärhö- ja pionitietokannta. 

Suomen ruususeura ry

Rose Hybridizers Association - Sivuston keskustelufoorumi on ehtymätön tietopankki ruusujen jalostamisesta kiinnostuneille.

Rhododendron-kerho - Suomalaisten alppiruusuharrastajien (myös atsaleat, magnoliat ja kanervakasvit) vireä kerho, josta löytyy Suomen paras alppiruusuosaaminen. Toimii Dendrologian seuran alla, jonka jäsenyys vaaditaan liittymiseen. 

Mustilan arboretum

Plants for a Future - Laaja tietopankki hyötykasveista. Hakutoiminto löytyy kohdasta 'Database'.

The Poison Diaries - Mielenkiintoinen englantilainen sivusto lääke-, myrkky- ja noitakasveista.

Tasha Tudor and Family - Tasha Tudor (1915-2008), amerikkalainen lastenkirjailija ja intohimoinen puutarhuri, on suurin idolini ja innoittajani puutarhanhoidossa. 

Länsi-Lapin yrityksiä ja nähtävyyksiä

Kaivolan yrtti ja hoito - Sympaattisen nuorenparin pitämä (verkko)kauppa luonnonkauniissa Meltosjärven kylässä, Ylitorniolla.

Tuomisen yrttitarha ja Lapin yrtti - Fantastinen viljeltyjen yrttien, luonnonkasvien, marjojen ja sienien jalostaja ja myyjä Ylitornion Meltosjärvellä. Myös alan koulutusta ja elämysmatkailua. Kannattaa ottaa yhteyttä ja piipahtaa, jos liikut Ylitornion järvikylissä. Tila sijaitsee erittäin kauniilla Meltosharjulla.

Loma-Vietonen - Jo kolmisenkymmentä vuotta toiminut majoitus- ja matkailuyritys Ylitornion Meltosjärvellä, kauniin Iso-Vietosen rannalla. Erittäin suosittu keskieurooppalaisten matkailijoiden parissa. Myös elämys- ja luontomatkailua.

 Tornionlaakson taimitarha - Pohjois-Suomen paras taimisto. Paljon harvinaisuuksia, kestäviä omenapuita, ruusuja jne.

Ruusutarha Korteniemi - Ruusutarha (maailman pohjoisin?) Pellossa. Myös ruusuntaimien myyntiä. 

 

Tuoksukasvitaimistoja

Rühlemann's Kräuter und Duftpflanzen - Fantastinen saksalainen yrtti-, mauste- ja tuoksukasvitaimisto. Luettelo on maksullinen (noin 10€), mutta kannattaa tilata, sillä se on valtavan hieno ja värikäs tietopaketti.

Staudengärtnerei Gaißmayer - Saksalainen perennataimisto, jolla on hyvä tuoksukasvivalikoima.

Syringa Pflanzen - Saksalainen erinomainen tuoksukasvitaimisto.

Mielenkiintoisia blogeja

Sauvajyvänen - Ruoasta ja palstaviljelystä intohimoisesti.

Hortoilijat - Hortoilusta eli villivihannesten (horta) keräämisestä ja käytöstä.

Uusimmat kommentit

09.05 | 19:47

Kerropa vielä, joitko teetä useammin ja oliko sillä mitään vaikutusta. Senhän pitäisi lisätä energisyyttä ja jaksamista ja parantaa hapenottokykyä.

...
23.05 | 20:41

Onko Sinulla vielä Maijaa? 😋Terkuin Pia

...
14.04 | 19:29

Mitä ambrosialle kuuluu nyt, seitsemän vuotta myöhemmin? :)

...
26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...