Harrastuskirjoista ja vähän muistakin

Satunnaisia perintökirjoja

Äitini peri äskettäin kummitätinsä kuolinpesästä pienen kirjaston. Tänään olimme noutamassa loppuja tavaroita vainajan vapaa-ajanasuntona olleelta kotitilalta Päijänteen saaresta. Poimin talosta mukaani vielä muutaman kirjan. B. W. Heikelin, entisen valtionpomologin ja Lepaan puutarhakoulun opettajan kirjoittama hedelmä- ja marjakirja vuodelta 1919 on erittäin mielenkiintoinen. Siinä mm. esitellään pohjoisamerikkalaisia vadelmalajeja, joita myöhemmät suomalaiset puutarhakirjat eivät tunne. Kuten myös kanadalaisia siperianomenapuuristeymiä, joita oli otettu kasvamaan Lepaalle, mutta joista en ole nähnyt mitään mainintaa myöhemmissä lähteissä. Hän mainitsee myös tällaisen venäjänkarjalaisen löytöpuun nimeltään Käkisalmen talousomena. Lieneekö sitä enää olemassa.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta