Harrastuskirjoista ja vähän muistakin

Satunnaisia perintökirjoja

Äitini peri äskettäin kummitätinsä kuolinpesästä pienen kirjaston. Tänään olimme noutamassa loppuja tavaroita vainajan vapaa-ajanasuntona olleelta kotitilalta Päijänteen saaresta. Poimin talosta mukaani vielä muutaman kirjan. B. W. Heikelin, entisen valtionpomologin ja Lepaan puutarhakoulun opettajan kirjoittama hedelmä- ja marjakirja vuodelta 1919 on erittäin mielenkiintoinen. Siinä mm. esitellään pohjoisamerikkalaisia vadelmalajeja, joita myöhemmät suomalaiset puutarhakirjat eivät tunne. Kuten myös kanadalaisia siperianomenapuuristeymiä, joita oli otettu kasvamaan Lepaalle, mutta joista en ole nähnyt mitään mainintaa myöhemmissä lähteissä. Hän mainitsee myös tällaisen venäjänkarjalaisen löytöpuun nimeltään Käkisalmen talousomena. Lieneekö sitä enää olemassa.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
25.06 | 13:43

Hei Päivi, Valitettavasti emme ole mukana tänä vuonna, koska olemme matkoilla. Sopimuksen mukaan voi tulla käymään muulloin. Meilaa jpkrvi(at)yahoo.co.uk

...
25.06 | 13:01

Upeita kuvia ja ihastuttavia runoja! Runo kuolemasta sykähdytti ja määritelmä puutarhasta "as an autobiography " liikutti. Kiitos.

...
25.06 | 12:26

Hei, onko puutarhanne mukana avoimet puutarhat-tapahtumassa tänä vuonna?

...
Tykkäät tästä sivusta