Harrastuskirjoista ja vähän muistakin

Alfred Shackletonin seikkailut

Vuonna 2009 luin jostain jutun brittiläisen Alfred Shackletonin Antarktis-tutkimusmatkasta ja koko retkikunnan hurjasta selviytymistarinasta laivan juututtua ensin jäihin Weddelin merellä ja lopulta upottua. Juttu oli niin kiehtova, että tilasin Amazonista lisää luettavaa aiheesta - ja hurahdin heti Arktis/Antarktis-tutkimusmatkakirjoihin. No, en ole lukenut kuin kymmenkunta toistaiseksi. Jopa Amundsenin voitokas etelänavan valloitus on vielä lukematta. Mutta siis Shackletonin retkikunnan selvitymistarina Weddelin mereltä on aivan ylivertainen jännityskertomus. Sitaatti kuvassa olevan South-kirjan takakannesta kertoo olennaisimman:

"A tale of human courage, of endurance, of hope undiminished, of skill and inventiveness, and above all, of leadership." (Lord Hunt)

Lukemani Shackleton-kirjat: 

Alfred Lansing: Endurance - The true story of Shackleton's incredible voyage to the Antarctic

Sir Ernerst Shackleton: South - The story of Shackleton's last experdition 1914-1917

Lennard Bickel: Shackleton's forgotten men - The untold story of an Antarctic tragedy

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 10:09

Totta, se leviää villisti. Pitäisi keksiä jotain kivaa käyttöä kukalle ennenkuin siemenet kypsyy.

...
tänään | 10:02

Hei, Jarmann. Hauskaa että löysit Kielometsän. Hyvänheikinsavikan ainoa huono puoli on, että se leviää vähän liikaakin, jos pääsee siementämään. Yst. Jukka

...
tänään | 09:52

Kiitos että kirjoitit hyvänheikinsavikasta. Se on ihana aikainen monivuotinen helppo kasvi. Nokkosen jälkeen ravinteikkain kasvimme. Lisää ohjeita toivoisin.

...
tänään | 09:47

Olen hukannut taannoin käyttämäni ohjeen hyvänheikinsavikkapaistokseen. Martat.fi:ssä sen jaoin, mutta keskustelupalstaa ei enää ole. Pestoreseptiäsi kokeilen.

...
Tykkäät tästä sivusta