Heliotrooppi

Tunnetteko heliotroopin, jonka kauniin violetinsiniset kukkatertut tuoksuvat voimakkaasti karvasmantelille ja vaniljalle? Heliotrooppi on vanha, hieno koristekasvi, jota ei näe kovin usein kodeissa. Kaupunkien kesäkukkaistutuksissa, ainakin Helsingissä, sitä kyllä käytetään. Taimia löytää aika helposti puutarhamyymälöistä keväisin. Heliotrooppi on jonkin verran kranttu kasvatettava. Se ei kestä paahdetta eikä kuivahtamista, ja kuihtuneet kukat täytyy nyppiä pois. Tämä on ensimmäinen kerta, kun onnistuin talvettamaan heliotroopin. Sopiva talvetuslämpö on noin 10 astetta valoisassa paikassa. Silti kasvi tahtoo kuihtua pois talvella. Talvipuutarhassa se voi kukkia ympäri vuoden. Tämä yksilö on talven jäljiltä sangen kitulias, mutta yrittää silti kovasti kukkia.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta