Heliotrooppi

Tunnetteko heliotroopin, jonka kauniin violetinsiniset kukkatertut tuoksuvat voimakkaasti karvasmantelille ja vaniljalle? Heliotrooppi on vanha, hieno koristekasvi, jota ei näe kovin usein kodeissa. Kaupunkien kesäkukkaistutuksissa, ainakin Helsingissä, sitä kyllä käytetään. Taimia löytää aika helposti puutarhamyymälöistä keväisin. Heliotrooppi on jonkin verran kranttu kasvatettava. Se ei kestä paahdetta eikä kuivahtamista, ja kuihtuneet kukat täytyy nyppiä pois. Tämä on ensimmäinen kerta, kun onnistuin talvettamaan heliotroopin. Sopiva talvetuslämpö on noin 10 astetta valoisassa paikassa. Silti kasvi tahtoo kuihtua pois talvella. Talvipuutarhassa se voi kukkia ympäri vuoden. Tämä yksilö on talven jäljiltä sangen kitulias, mutta yrittää silti kovasti kukkia.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 10:09

Totta, se leviää villisti. Pitäisi keksiä jotain kivaa käyttöä kukalle ennenkuin siemenet kypsyy.

...
tänään | 10:02

Hei, Jarmann. Hauskaa että löysit Kielometsän. Hyvänheikinsavikan ainoa huono puoli on, että se leviää vähän liikaakin, jos pääsee siementämään. Yst. Jukka

...
tänään | 09:52

Kiitos että kirjoitit hyvänheikinsavikasta. Se on ihana aikainen monivuotinen helppo kasvi. Nokkosen jälkeen ravinteikkain kasvimme. Lisää ohjeita toivoisin.

...
tänään | 09:47

Olen hukannut taannoin käyttämäni ohjeen hyvänheikinsavikkapaistokseen. Martat.fi:ssä sen jaoin, mutta keskustelupalstaa ei enää ole. Pestoreseptiäsi kokeilen.

...
Tykkäät tästä sivusta