Saniaiskylvös

Ensimmäisen kerran vuosikymmeniä kestäneen puutarhaharrastukseni aikana kylvin kevättalvella saniaisten itiöitä. Niitä onkin mielenkiintoista seurata. Pölymäiset itiöt ripotellaan mullan pinnalle ja kylvös pidetään korkeassa ilmankosteudessa, esim. muovipussissa. Voi kestää kuukausia ennen kuin tapahtuu mitään. Lopulta mullan pinnalle ilmestyy hentoa sammalen näköistä viherrystä, joka on nimeltään alkeisvarsikko. Alkeisvarsikossa syntyy munasoluja ja siittiöitä (kyllä, kasveillakin on niitä), jotka yhtyvät, ja sitten vasta lähtee kehittymään varsinainen taimi. Jokaisesta tuollaisesta vihreästä rykelmästä pitäisi lähteä kasvamaan lehti kohtapuoliin. Saniaiset ovat hienoja ja monipuolisia myös puutarhakasveina, eivätkä sopivaan paikkaan istutettuina vaadi oikeastaan mitään hoitoa.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta