Tuoksunuijakukka

Tuoksunuijakukka (Cestrum nocturnum) on trooppinen kasvi, jota kasvatetaan lämpimissä maissa koristekasvina, lähinnän erittäin voimakkaantuoksuisten kukkiensa vuoksi. Toimme vuosia sitten tuoksunuijakukan taimen Barcelonan-matkalta, mutta jostain syystä se ei ollut kovin pitkäikäinen silloin, joten kukintä jäi näkemättä. Nyt keväällä tilasin yrttikasvien mukana uuden taimen saksalaisesta Ruhlemans Kräuter und Duftpflanzen -taimistosta. Pieni taimi rupesi yllättäen jo nyt kukkimaan, ja tuoksu, joka tuntuu vain iltaisin ja öisin (nocturnum!) on todella hyvin voimakas ja eksoottinen. Muuan australialainen kirjoittaa ulkomaisella puutarhapalstalla näin hauskasti tästä kasvista:

"I remember growing up by the ocean in Sydney (Australia) that during the summer months whilst doing my homework late at night I would be intoxicated by a scent that could only be described as summer permeating the second story window yet during the day could never see any flowers which produced the scent. It wasn't until almost a decade later that I learnt this heavenly scent was from the night flowering Cestrum nocturnum."

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta