Päärynäpuun muotoilu

Aloitin tänään omenapuiden leikkaamista. Siinä sivussa sidoin myös päärynäpuun oksia. Päärynääpuut tuppaavat kasvamaan epäsäännöllisemmin kuin omenapuut ja kaipaavat enemmän oksien taivuttelua ja muotoilua. Toinen syy oksien taivuttamiselle on, että pystyjen oksien taivuttamisen vaakatasoon väitetään hillitsevän kasvua ja siten nopeuttavan sadon alkamista. Päärynänkasvatus on joka tapauksessa kärsivällisen ihmisen puuhaa. Tämä Tohtorin päärynä on istutettu kymmenen vuotta sitten ja viime vuonna (2014) se teki ensimmäiset hedelmät. Puu tosin siirrettiin entiseltä tontilta nykyiselle ja jonain talvena se sai pahan runkovaurion, ilmeisesti liian tiiviisti rungon ympärille talveksi asettamastani ruskeasta muovispiraalista, mitkä runtelut hidastivat puun kasvua. (Ruskeaa spiraalia kannattaa välttää, se kuumenee liikaa kevätsuringossa ja voi aiheuttaa runkovaurion. Käytä valkoista spiraalia tai muuta rungonsuojaa.) Olen painanut vaakatasoon puun kaikki pääoksat joko sitomalla ne narulla alempiin oksiin tai ripustamalla niihin painoja.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta