Puunkaatoa helmikuisessa loskassa

Meidän puolen hehtaarin tontilla on suorastaan ylenpalttisesti valtavan pitkiä koivuja, järeitä haapoja, suorarunkoisia harmaaleppiä ja isoja kuusia. Joitakin mäntyjä myös. Alunperin oli kaksi valtavan suurta pihlajaakin, jotka on sittemmin kaadettu pois. Polttopuun saanti omalta tontilta on turvattu hamaan tulevaisuuteen, jos vain appiukko (79-v) jaksaa tehdä klapeja yhtä ahkerasti kuin tähän asti... Tänään saimme apua naapurilta yhden ison koivun kaatamiseen. Koivun kaatamiseksi jouduttiin kaatamaan alta ensin puolenkymmentä pienempää kuusta. Poistettavia kuusia on muutenkin paljon, sillä kuusen allahan ei kasva juuri mikään. Kaatourakan lopuksi hävitimme takapihan reunalta melko ison vaahteran. Sinänsä on sääli kaataa pois iso vaahtera, mutta vaahterakin on puu, jonka varjossa ei menesty oikein mikään. Nyt lähistöllä kasvava kolmimetrinen japaninkalopähkinä saa enemmän valoa ja vettä, samoin kuin läheisessä rinteessä kasvavat nuorehkot hedelmäpuut.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta