Puunkaatoa helmikuisessa loskassa

Meidän puolen hehtaarin tontilla on suorastaan ylenpalttisesti valtavan pitkiä koivuja, järeitä haapoja, suorarunkoisia harmaaleppiä ja isoja kuusia. Joitakin mäntyjä myös. Alunperin oli kaksi valtavan suurta pihlajaakin, jotka on sittemmin kaadettu pois. Polttopuun saanti omalta tontilta on turvattu hamaan tulevaisuuteen, jos vain appiukko (79-v) jaksaa tehdä klapeja yhtä ahkerasti kuin tähän asti... Tänään saimme apua naapurilta yhden ison koivun kaatamiseen. Koivun kaatamiseksi jouduttiin kaatamaan alta ensin puolenkymmentä pienempää kuusta. Poistettavia kuusia on muutenkin paljon, sillä kuusen allahan ei kasva juuri mikään. Kaatourakan lopuksi hävitimme takapihan reunalta melko ison vaahteran. Sinänsä on sääli kaataa pois iso vaahtera, mutta vaahterakin on puu, jonka varjossa ei menesty oikein mikään. Nyt lähistöllä kasvava kolmimetrinen japaninkalopähkinä saa enemmän valoa ja vettä, samoin kuin läheisessä rinteessä kasvavat nuorehkot hedelmäpuut.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 10:09

Totta, se leviää villisti. Pitäisi keksiä jotain kivaa käyttöä kukalle ennenkuin siemenet kypsyy.

...
tänään | 10:02

Hei, Jarmann. Hauskaa että löysit Kielometsän. Hyvänheikinsavikan ainoa huono puoli on, että se leviää vähän liikaakin, jos pääsee siementämään. Yst. Jukka

...
tänään | 09:52

Kiitos että kirjoitit hyvänheikinsavikasta. Se on ihana aikainen monivuotinen helppo kasvi. Nokkosen jälkeen ravinteikkain kasvimme. Lisää ohjeita toivoisin.

...
tänään | 09:47

Olen hukannut taannoin käyttämäni ohjeen hyvänheikinsavikkapaistokseen. Martat.fi:ssä sen jaoin, mutta keskustelupalstaa ei enää ole. Pestoreseptiäsi kokeilen.

...
Tykkäät tästä sivusta